L'Au Fènix

Antoni Colomer 27-05-2012

-L'incombustible Jordi Roch, President de Joventuts Musicals d'Espanya, director artístic de la Schubertíada a Vilabertran i agitador musical per vocació, ha anunciat la reaparició de la Schubertíada a l'Illa Diagonal, un cicle que va desaparèixer fa uns anys per problemes econòmics però que, en el seu moment, era un dels punts forts de la programació de música de cambra a la ciutat de Barcelona. Per allí van passar gent com Jonas Kaufman, Olaf Bär o Brigitte Fassbaender, per anomenar només tres noms que sonaran a qualsevol bon afeccionat.

La cosa semblava irrecuperable, però ni la pitjor crisi dels darrers cinquanta anys ha persuadit a Roch i el seu equip de deixar-ho córrer, i com l'Au Fènix, renaixent de les pròpies cendres, sense que ningú ho esperés, s'ha presentat una nova edició de la Schubertíada a l'Illa Diagonal que es nega decididament a morir. Certament una programació més modesta pel què fa al pressupost, però amb una clara vocació de presentar el milloret de les joves generacions de músics del nostre país.

El cicle que, com sempre, es du a terme a l'Auditori AXA de la Diagonal, va començar el 13 de maig amb un recital de la soprano Susanna Puig acompanyada com és habitual  pel pianista Carles Budó. Va ser la primera cita d'aquest cicle que proposa tres concerts més d'aquí a l'estiu. El proper serà el dimarts 29 de maig i estarà protagonitzat per la soprano Anabel Pérez, que interpretarà entre d'altres obres, les magnífiques Ariettes Oubliées de Debussy així com obres de Barber, Toldrà i, com no, Franz Schubert. L'acompanyarà al piano Hug Vilamala.

El dilluns 4 de juny arribarà un dels plats forts d'aquesta Schubertíada que sembla un aperitiu del festí que ens espera aquest any a Vilabertran a partir de finals d'agost. El Ludwig Trio és el projecte que es duen entre mans els germans Tomàs més enllà de la seva tasca al Quartet Casals. Juntament amb Abel i Arnau Tomàs, la pianista Hyo-Sum Lin completa aquesta formació de relativa recent creació que a l'Illa interpretarà, ni més ni menys, que trios de Beethoven i Schubert.

El darrer dels recitals del cicle anirà a càrrec de Nadia Michel, pianista jove però ja coneguda d'anteriors recitals a Barcelona. En el seu cas, les obres interpretades seran les Images de Debussy, la Suite Española d'Albèniz i, last but not least, la Sonata de Do de Franz Schubert. Aquest concert final se celebrarà el dilluns 18 de juny, com tots els altres, a les 20.30h.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!