Bassekou Kouyaté parla fula

Marta Ramon 09-10-2009

L'Auditori de Barcelona, 2 d'octubre de 2009

14è Festival de Músiques del Món

Aquest és el títol de l’últim disc del malià Bassekou Kouyaté i la Ngoni Ba: I speak fula, presentat dins el Festival de Músiques del Món d’enguany, el passat divendres 2 d’octubre a l’Auditori.

Un tribut al ngoni, un tribut al blues de Segou (Mali)

Si algú tenia dubtes de que el blues és un gènere que té les seves arrels a Mali, a través del repertori del ngoni, aquest instrument que és com una guitarra però fet de carbassa i pell, Bassekou Kouyaté i la Ngoni Ba ens demostren que el vell mite encara està viu. Utilitzant solament instruments tradicionals, varis tipus de ngonis, de veus agudes i greus, dos percussionistes que utilitzen carbasses per a portar el ritme, i la veu encisadora de l’Ami Sacko, l’única dona del grup, Basekou Kouyaté i la seva orquestra fan un repertori absolutament brillant, animat i d’excel·lent qualitat.

I es que no es podia esperar menys d’un músic que va començar la seva carrera al costat de Toumani Diabaté, i que ha col·laborat amb figures com Yossou N’dour, Taj Mahal, qui el titllà de geni, Carlos Santana i U2, entre d’altres.

El virtuosisme d’aquests artistes es desplega des del primer moment, quan el so surt de darrera el teló i els músics, va apareixent, tan tranquil·lament, fins a omplir l’escenari: set persones en total, set magnífics intèrprets que saben com atreure el públic i com jugar amb ell, doncs no només toquen molt bé sinó que gaudeixen fent-ho i transmeten la seva alegria i sentit de l’humor al públic de l’Auditori, qui acabà dempeus i ballant enèrgicament les melodies i ritmes vibrants d’aquest grup de malians.


Es recomana visitar

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!