Dels descansos dominicals

Serena Vera 24-02-2012

Lola Casariego, soprano i Manuel Burgueras, piano

L'entorn musical de Delacroix

CaixaForum, 19 de febrer de 2012

-Com altres vegades, CaixaForum torna a ésser protagonista amb aquesta excel·lent mostra de Delacroix que reuneix obres de diverses i importants col·leccions que permeten gaudir de la potència expressiva del romanticisme i que, per donar-nos una visió més complerta de l'època, proposa com a complement una sèrie de concerts i conferències entorn al món que llavors envoltava l'artista.

Vam assistir al recital d'obertura de la nova temporada musical d'hivern del cicle conformat per quatre concerts que ha programat la institució entorn a l'exposició i que, en aquesta oportunitat, presentava a Lola Casariego amb la companyia del pianista Manuel Burgueras, amb un repertori força agradable i finament escollit amb peces de molta profunditat i bellesa poètica.

El concert, dividit en dues parts, es componia d'una primera part més greu i seriosa: una magnífica oportunitat per escoltar cançons compostes per Liszt amb textos de Víctor Hugo o poemes de l'escriptor hongarès Nikolaus Lenau, peces petites però alhora intenses, reflexives i suggeridores. La segona part més àgil, gairebé amb un to humorístic, relaxat i més popular estava conformat per una cançó popular espanyola, àries de Rossini i Bellini i també obres compostes per la cantant d'òpera Pauline Viardot qui va ser alumna de Liszt i qui, quan es retirà de l'escenari, es dedicà a la composició i l'ensenyament del cant.

La veu dolça i natural de Lola Casariego abraçava registres singulars amb la lleugeresa dels ocells i l'acompanyament fluid i precís del pianista  harmonitzaven aquest recital que, tal i com havia de ser llavors, tornava l'ànima amable i la preparava per al descans dominical i el pensament reposat.

És àmpliament destacable, a més de la popularitat, la qualitat dels esdeveniments que proposa CaixaForum. L'èxit que tenen cadascuna de les activitats que desenvolupa i que ofereix, fa d'aquest espai un referent únic en la seva naturalesa: a part d'omplir les expectatives i demanda cultural del seu públic, cada vegada més nombrós i múltiple, acompleix amb la missió d'educar i destacar el fet cultural i artístic com un bé i un dret irreemplaçable i absolutament necessari per a l'evolució de l'ésser humà.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!