Dust Galaxy: l’altra cara de Thievery Corporation

Marta Vélez 04-12-2006

Sala [2] de l’Apolo, 4 de desembre de 2006

Dust Galaxy és l'actual projecte personal de Rob Garza, conegut per formar part del duet de Washington Thievery Corporation, juntament amb Eric Milton, amb qui tenen àlbums tan reconeguts com el seu primer llarg, "Sounds From The Thievery Hi-fi" (1997), passant per "The Richest Man In Babylon" (2002), fins a arribar a la seva darrera col·laboració, "The Cosmic Game". Emmarcats dins la música electrònica, influenciats per l'àcid jazz i fins i tot per ritmes de fussió de l'Índia o el Brasil, és en el seu últim disc on exploren més les fronteres entre el rock, la bossa i altres sons.

Amb Dust Galaxy, Rob Garza realitza el seu primer àlbum en solitari, un disc que no s'editarà fins el març del 2007 i on s'allunya del camí de Thievery Corporation per unificar, sense pudor, el rock amb el punk, l'electrònica i fins i tot amb la psicodèlia. Aquesta nova experimentació sonora és fruit d'una intensa col·laboració amb un bon grup de músics de diverses procedències, units per l'ocasió i amb un productor de luxe, Brendal Lynch (Primal Scream).

Davant d'un disc que encara no s’ha escoltat, evidentment el principal reclam de Dust Galazy és Garza. No és estrany, doncs, que alguns dels presents esperessin altres ritmes i demanessin d'alguna manera una continuació de Thievery Corporation. Res més lluny de la realitat, i els pocs presents a la sala 2 de L'apolo (no oblidem que era dilluns) ho vam poder comprovar a partir de les primeres notes.

Rob a la guitarra i com a veu principal, assistit per Ashish Vyas (baix), James Canty i Ben Gilligan (guitarres), Yoko K (teclats i efectes) i el bateria Jerry Busher van començar una descàrrega de temes en els quals la influència punk i psicodèlica que anunciaven els primers instants del disc, es van fer patents: una successió de temes amb molta força i una banda molt compenetrada de grans músics, als qui no se'ls feia patent la falta de rodatge, evident en un grup de formació recent.

L'escàs públic, i una mica de fred, no van aconseguir que l'actitud de Dust Galaxy fos incontestable i ple d'entusiasme per la seva part. Sí que es va trobar a faltar una veu més potent en Rob Garza, ja que el seu evident talent per a la composició i l'elecció de grans músics per al seu projecte més personal no exclou que la seva veu no estigués a l'alçada.

Igual que en alguns temes de Thievery Corporation es presenta sense por la seva oposició a les polítiques de l’administració actual del govern nord-americà, Rob no va dubtar en fer al·lusions a la seva animadversió a George W. Bush entre tema i tema.

En resum, un bon regust de boca per un concert breu, però intens, d'un projecte prometedor en què Rob Garza sembla haver-se apartat dels sons de la seva formació principal; bon so i bons ritmes per a una proposta diferent potser de la que esperàvem, i potser per això més valenta. Estarem expectants.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!