Eduard Iniesta confessa els seus pecats

Marta Ramon 11-05-2011

Sala Luz de Gas, 19 de març de 2011

Festival Tradicionàrius i Festival BarnaSants

-Luxúria, gola, avarícia, peresa, ira, enveja i supèrbia són una classificació dels vicis dels éssers humans condemnats des de les primeres ensenyances cristianes per l'església catòlica. Des del Papa Gregori i fins a Dante Aligheri mitjançant La divina comèdia els set pecats capitals són una de les bases de la nostra moralitat cultural més enllà de creences religioses. És des d'aquesta perspectiva que el multi-instrumentista Eduard Iniesta ens presenta el seu darrer disc Els set pecats, que vol constituir una descripció mitjançant la música dels set pecats i la seva rellevància social actual.

En el seu recital, emmarcat dins el Festival de cantautors BarnaSants conjuntament amb el Festival Tradicionàrius, l'intèrpret, de reconeguda trajectòria pel gran domini  dels instruments de corda polsada aposta per un abordament molt més experimental del fet musical, allunyant-se de l'etiqueta de mediterrani que porta posada. El repertori és una aproximació suggerent a la idea de pecats que vol transmetre i el públic necessita entrar en aquesta dinàmica per poder copsar allò que el música vol expressar, menys explícit, potser, que en discos i concerts anteriors.

Eduard Iniesta experimenta i busca el seu propi llenguatge fugint de tòpics i formes rígides i ens sorprèn amb la curiosa combinació instrumental que inclou instruments mediterranis de pua, (bandúrria, llaüt, mandolina, bouzouki, etc.) vent metall, formació d'instruments elèctrics i l'estrany Theremin, aquest instrument inventat al segle XX que sona sense ser tocat mitjançant les ones electromagnètiques, per acabar de donar sinuositat i misteri al seu repertori, a més d'algunes veus, poques però. A banda d'això, el músic entra en sinergia amb altres arts i proposa un seguit de projeccions que reflecteixen la impossibilitat de dominar auditivament el seu repertori abstracte basat en ambients, sensacions i aquell sentiment de culpa que desprèn la forta amenaça dels set pecats capitals. 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!