Els 12 violoncel·listes de la Filharmònica de Berlín

Ofèlia Roca 22-03-2010

Palau de la Música, 22 de febrer de 2010

Cicle Euroconcert

-Els 12 violoncel·listes de la Filharmònica de Berlín és una de les formacions de cambra més prestigioses del món per la seva grandíssima qualitat a tots els nivells. És realment al·lucinant com toquen aquests instrumentistes, individualment i en conjunt. Fins que no els tens davant i els escoltes en directe no és possible imaginar com poden sonar 12 violoncels junts i d'aquesta manera tant fantàstica. 

S'ha de parlar, d'entrada, del nivell que tenen cadascun del violoncel·listes, que formen part d'una de les millors orquestres del món, cosa que no és d'estranyar si a la Filharmònica de Berlín tothom té el mateix nivell. En segon lloc haig de dir que la comunicació, coordinació i compenetració entre tots ells és realment extraordinària, ja que interpreten la música d'una manera tant natural que arriba al públic com una onada d'aire fresc, t'envaeix tot el cos i et deixa una sensació de benestar que dura diversos dies i que et fa ser una mica més feliç.

Van triar un repertori variat passant per J.S.Bach, Felix Mendelssohn, Francis Poulenc, Giuseppe Verdi, Astor Piazzola, Boris Blacher, Ennio Morricone, Elvis Presley i George Gershwin, interpretant-los tots magistralment, plens de matisos i aprofitant l'ampli registre de l'instrument. Van exprimir al màxim el joc que els donava aquest fet, mostrant-se esvalotats, misteriosos, alegres o brillants segons el cas. També passant per tots tipus de volums dels més insignificants als més potents. Són uns músics que toquen amb tota la seva força expressiva i comunicativa. Realment fantàstics!

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!