Ernest Martínez Izquierdo i l'OBC

Ofèlia Roca 27-04-2008

L'Auditori, 27 d'abril de 2008

Anssi Karttunen, violoncel
Ernest Martínez Izquierdo, director

Kaija Saariaho
Notes on light per a violoncel i orquestra

Richard Strauss
Simfonia alpina, op. 64

Es va obrir la primera part del concert amb " Notes on light" per a violoncel i orquestra de la compositora finlandesa Kaija Saariaho, interpretada per el violoncel•lista Anssi Karttuen, que va estrenar aquesta partitura en el seu moment.

Ens trobem davant d’una obra que no esta concebuda com el tradicional concert per violoncel i orquestra, però ho és en la manera complexa com estableix les relacions entre el solista i l’orquestra. Es divideix en cinc moviments, amb una música inspirada en la natura i les forces del univers i amb una mirada al cor de la llum que pot il•lustrar el món de la poesia sonora.

La interpretació, per part del violoncel•lista, va ser clara en el seu discurs, amb tots els contrastos sonors que produeix la partitura i amb un control total del seu instrument donada la dificultat tècnica que sempre posseeixen les obres contemporànies per els seus intèrprets.

Martinez Izquierdo va fer una versió clara i seguible.

A la segona part varem poder gaudir de la fantàstica Simfonia Alpina de Richard Strauss.

Sempre es un plaer poder escoltar aquesta partitura i més quan la versió va ser clara, amb tot el contingut de la seva música feta una realitat. Amb una execució per part dels músics de l’orquestra intatxable i de un bon ofici, com varen demostrar en tot moment donat el contingut paisatgístic de la partitura, on es pot un imaginar tot el pujar i baixar per la muntanya amb tots els seus paisatges de llum, glaç, aigua, vegetació, tempestes, vent i sensacions diferents. Tot això és un repte per qualsevol orquestra que s’endinsi en aquest camí i que l’orquestra va superar amb molta dignitat.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!