Impressionant recital de Bejun Mehta

Ofèlia Roca 26-01-2010

Gran Teatre del Liceu, 17 de desembre de 2009

Vaig tenir la sort de poder assistir el dia 17 de desembre a un gran recital, de principi a fi, i que s'ha convertit en un d'aquells moments en la teva vida que mai oblidaràs. Bejun Mehta és un cantant que posseeix l'estrany poder de seducció a sobre d'un escenari que molts pocs mortals tenen. Aquesta és una qualitat que realment escasseja en molts intèrprets, ja que es pot tenir una gran veu i una tècnica impecable...però amb això no hi ha prou. Per a mi, el verdader artista és aquell que conjunga perfectament veu, musicalitat, sensibilitat i, sobre tot, emoció.

Al llarg de la història operística hi ha hagut grans noms de la lírica com Victoria de los Ángeles, Franco Corelli, Maria Callas, Mirella Freni, Margaret Price, Janet Baker, Luciano Pavarotti i una llarga llista que han posseït aquest gran do de l'expressió humana i que per a mi és el millor tresor que es pot tenir.

Mehta es un d'aquests cantants que ha sigut beneit amb una vareta màgica. En primer lloc posseeix una veu de contratenor privilegiada amb un timbre pastós, molt cos, brillantor i un volum considerable, cosa bastant valuosa en el seu registre. A més, utilitza totes aquestes qualitats sonores per enriquir els registres expressius amb molts colors diferents. És un cantant que s'entrega en cos i ànima en tot el que fa.

El programa va ser molt variat i atractiu. La primera part va comptar amb un repertori barroc i clàssic d'un gran nivell. Els seus Purcell varen ser exquisits. Haydn el va interpretar amb una grandíssima musicalitat i vull destacar la seva interpretació de An die ferne Gelibte de Beethoven, espectacular i bellíssima.

La segona part va ser una mescla de compositors d'influència anglesa on Mehta va desbordar la seva expressivitat arribant a moments de verdader èxtasi. L'èxit va ser tant gran que ens va obsequiar amb dos bisos.

El seu pianista Julius Drake va ser un acompanyant ideal per el contratenor, un dels millors pianistes de cantants que he pogut sentir en els últims anys com ja havia comentat en el recital d'Ian Bostridge de la temporada pasada del Liceu. Drake és un pianista de so generós i expressiu que toca amb tots els sentits donant a cada nota i a cada frase una profunda sensibilitat, i fent que l'acompanyament que interpreta sigui com un personatge més de la historia que s'està explicant en cada moment. La gran compenetració amb el seu cantant fa que sigui el pianista d'alguns dels millors lideristes d'avui en dia.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!