La màgia de la vida

Ofèlia Roca 27-07-2008

Secrets, amb el Mag Lari

Teatre Tívoli, 27 de juliol de 2008

Idea guió i direcció: Josep Maria Lari
Actors: Pol Quintana, Marc Jean Mairet i Marc Pérez Bonaventura
Vestuari: Agustí Bardella
Escenografia: Francesc Moreno
Tècnic de llums: Nerea Cuesta
Disseny il·luminació: Sisco Satorres i Roger Martínez
Regidoria: Pol Quintana
Disseny grŕfic: Oscar Fernandez


"Sabeu quin és el gran secret dels mags? Doncs precisament per això no us ho puc dir; el secret és saber guardar secrets... És un gran mèrit que encara avui la gent es pregunti com ens ho fem els mags per tallar una persona per la meitat o com podem fer desaparèixer les coses, potser això és la única pregunta que no ens pot respondre el google.
Els secrets més importants s'han escrit en fulls en blanc. Però si esteu disposats a fer que el llegat de tots els mags que m'han precedit pervisqui, passeu i disposeu-vos a gaudir de l'espectacle sense cap ganes de voler desvelar els secrets, només així us il·lusionareu de debò"

Mag Lari


Aquest és el text que hi ha al programa de mà de l'espectacle "Secrets" i així és realment l'actitud que s'ha de tenir quan gaudeixes d’un espectacle del Mag Lari, ja que és ple de màgia sensitiva i il·lusionisme pur.

Lari és un mag que posseeix no només l'il·lusionisme entès com a tal, sinó que també haig de dir que és un gran actor en la seva essència, ja que va mes enllà d’un espectacle de màgia amb el seu gran carisma, molta classe i elegància, amb la seva indiscutible gran qualitat tècnica com a mag i amb un gran sentit del humor i una gran comunicació amb el públic, que fa que quan assisteixes a un espectacle seu et sentis tant còmode que realment et reconforta. En aquestes condicions tant agradables et passa l'estona com un sospir pel seu sentit del ritme escènic, ja que justament amb tot això són les coses que més el caracteritzen i el fan realment únic.

El seu espectacle consta d’un variat de moments molt diversos i contrastats; uns molt espectaculars en fer desaparèixer persones d’una manera molt virtuosa i divertida, uns altres moments molt poètics com el dedicat als nens desfavorits al nostre món amb un simple paper i unes tisores, també passant per moments d'esperits amb la seva pròpia personalitat amb molt d’humor, i amb moments amb molta força com la secció de un cos en molts bocins dins una caixa. En quasi tots els moments fa partícip al públic fent-los ajudants seus pujant algunes persones a l’escenari i que fa que tant el públic que està mirant com els que col•laboren amb ell passin uns moments molt divertits amb la seva manera de fer i els seus comentaris tant oportuns i encertadíssims.

També s’ha de destacar l’estètica pròpia que ja posseeixen els seus espectacles, ja que el vestuari és molt elegant de forma i de tall, amb un color molt acorat tant pel mag com pels actors que l'acompanyen. En aquest cas eren tots d’un color cru i el vestuari del Mag Lari tenia uns brodats negres a un costat de la jaqueta que era com el "leif motif " de tot l'espectacle ja que apareixien com formes amb la llum, a totes les caixes de màgia i als utensilis diversos que fa sevir i que ell aprofitava per donar amb tot això un toc d'humor molt adient, realment la seva és una estètica de bon gust i elegància.

La llum és realment fantàstica durant tot l'espectacle. Els jocs de llum, molt originals, incorporen a l’event un nou estil de moviment i canvi amb tocs de colors molt intensos que fa que evolucioni l'atmosfera d’una manera molt contrastada d’un truc a un altre, provocant que simplement amb les llums sembli que canviï totalment el decorat.

Per a Lari és molt important la música en els seus espectacles, ja que sona durant tota l'estona i, per això, aquesta és cuidada en desmesura en molts moments arribant a una sincronització perfecte amb l'espai escènic i amb els seus trucs.

Haig de destacar els tres actors que l'acompanyen; per la seva gran aportació a l'espectacle amb una molt bona sincronització entre ells i el mag arrodonint la tant bona manera de fer les coses que caracteritza a tot l'equip.

Finalment haig d’afegir que assistir a qualsevol espectacle del Mag Lari és realment un regal per a tots els sentits. Quan surts de l’event tens realment la sensació de que t'emportes a casa una part de la màgia que necessita la vida per ser viscuda.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!