La novena de Mahler per l'OBC

Ofèlia Roca 27-01-2008

L'Auditori, 27 de gener de 2008

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.
Eiji Oue director

Gustav Mahler
Simfonia núm. 9 en re major

Andante commodo
Im tempo eines gemächlichen ländlers. Etwas täppisch und sehr derb.
Rondo- Burleske / Allegro assai. Sehr trotzig.
AdagioMahler va començar a escriure la novena simfonia a l'estiu del 1909, a Toblach, i la va acabar a l'hivern del 1910, a Maiernigs, estrenant-se finalment després de la mort del compositor, a Viena, dirigida per Bruno Walter, el 26 de juny de 1912.

Ens trobem amb una obra que te la mort com tema fonamental. Posseeix uns moments exquisits, refinats i amb recursos d’una orquestració grandiosa, dins d'una partitura de maduresa total.

La interpretació d’Eiji Oue i l'OBC va ser durant tota la simfonia entregada i emotiva. El director va estar impecable amb la seva direcció, dotant a la partitura d’una conducció clara musicalment durant tota l'obra, amb una interpretació plena de dinàmiques molt ben conduïdes i resoltes, amb tots els canvis i ambients que posseeix la partitura. També una gran capacitat de comunicació amb que compta el director, tant cap als músics com cap al públic assistent. Va passar dels moments mes íntims als lírics amb molta delicadesa, amb uns fortes molt contundents i amb molta força, una clara articulació i molt bon equilibri sonor i de volum, entre les varies famílies d'instruments que te l'orquestra.

Hem de destacar el bellíssim quart moviment Adagio, on la interpretació va ser fantàstica amb una gran feina per part de la secció de corda, dotant la partitura d’un só ple, rodó i ben pastat, provocant una gran expressió que va portar una gran emoció al final del concert.

Aquesta simfonia ha estat un repte per l'orquestra i el seu director, ja que és una obra complexa per qualsevol orquestra que l'interpreti. Amb això, l'OBC i Eiji Oue van estar esplèndids amb la seva interpretació.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!