La selva amazònica dels Utròpic

Glòria Soler 26-02-2010

L'Auditori, 21 de febrer de 2010
5è Festival Internacional de Percussió de Catalunya

-No seria correcte dir que la percussió és l'únic instrument que es toca amb tot el cos, però potser si que és en el que resulta més evident, i per això un concert com l'ofert aquest diumenge només es disfruta en viu.

Tornava Sílvia Pérez Cruz al Festival de Percussió, aquesta vegada acompanyada per tretze músics, la majoria d'ells (nou) percussionistes. Utròpic presentava el seu treball sobre la música popular brasilera dels anys 60, titulat Percussion Highway. En un concert que no tenia res d'intimista, a diferència del primer, es desgranaren alternadament temes amb veu, peces per a tot el conjunt i altres reservades només a les percussions. Sens dubte foren aquestes, conduïdes exitosament per Antonio Sánchez, les més catàrquiques, selvàtiques i d'arrel de tot el concert. Merescuts aplaudiments per a la bona colla de percutes que van fer vibrar l'Auditori a base de cops de tambor perfectament sincronitzats. A destacar també la feina de Pep Espasa al piccolo i a la flauta, com a contrapunt melòdic.

Què dir de Sílvia Perez Cruz que no s'hagi dit fins ara? La seva veu és capaç de penetrar en l'ànima perquè prové de les entranyes. I sorgida de les entranyes la modula i la construeix a plaer, sense límits aparents perquè tota ella és emoció i com a emoció arriba a l'oïent. És una veu treballada, una veu amb garantia, que no es trencarà en el moment més delicat, que serà capaç de baixar fins a semblar un sospir per seguidament tornar a l'esplendor sense que hi hagi hagut un sol moment de dubte, ni una respiració, ni un ofec. Do i tècnica és la conjunció perfecte per a qualsevol músic i ella els reuneix.

Últimament li han preguntat, en les diverses entrevistes que ha concedit, per què no es decanta per un estil concret, per què no fa un disc en solitari. La principal característica de la veu de Sílvia Pérez Cruz és la seva versatilitat, la qualitat que li permet dur-la on vulgui, fer-ne el que vulgui. I això es tradueix, en el terreny estilístic, al gran nombre de gèneres que pot encarar. Una veu versàtil per a un repertori versàtil. De manera que nous i variats partenaires només faran que enriquir-la. Sens dubte, ella aportarà qualitat a tots aquells grups on sumi la seva veu.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!