Ortiz, Sibelius i Piazzolla per l'OBC

Ofèlia Roca 20-01-2008

L'Auditori, 20 de gener de 2008

Pablo Ortiz
- Suomalainen tango. Obra encàrrec de l' OBC.Estrena

Jean Sibelius
- Simfonia núm. 7 en do major, op. 105

Astor Piazzolla . Arranjaments de les obres: Pablo Mainetti

-Verano Porteño
-Libertango
-Milonga del ángel
-Muerte del ángel
-Adiós Nonino

Pablo Mainetti - Bandoneó

Ernest Martínez Izquierdo - Director

El concert va començar amb Suomalainen tango que és una obra feta per encàrrec de l'OBC escrita per Pablo Ortiz. Ens trobem amb una partitura que és una mena de poema coreogràfic dominat per el tango, que apareix durant tota la partitura amb una successió d'una serie de tangos de caràcter diferent.

La segona obra de la primera part va ser la simfonia núm. 7 de Jean Sibelius. Aquesta es una obra que esta escrita a l'època on Sibelius representava la culminació de la seva carrera com a simfonista, dotant a l'obra amb un aire de misteri i fascinació, amb una estructura imprevisible i amb una lògica sempre estructurada.

En aquesta ocasió l'orquestra va estar dirigida per Ernest Martínez Izquierdo, que va donar una interpretació durant tot el concert marcada per la lentitud, faltada de claredat en el gest i amb una expressió tova per part del director, amb el reflex evident que va provocar en els músics de l'orquestra. Per molt que és digui, sempre el director que te davant una orquestra o qualsevol conjunt musical del tipus que sigui, és realment qui dona l'ànima i essència a les interpretacions musicals, juntament amb els músics que les reben.

A la segona part es van interpretar cinc peces de Astor Piazzolla per bandoneó i orquestra molt ben arranjades per el mateix solista Pablo Mainetti. La interpretació en aquest cas tampoc va ser gaire expressiva donades les partitures de Piazzolla, que necessiten molta sang calenta per interpretar-les.

Va ser un concert que només es va quedar en correcte.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!