Set pomelos

Xavier Villanueva 12-11-2012

Josele Santiago i Very Pomelo

Music Hall, 9 de novembre de 2012

Festival Connexions

-Tercera nit de diàlegs musicals del Cicle Connexions al Music Hall de Barcelona. Després de les trobades entre el blues africà de Bombino i el flamenc de Jaco Abel o Salao i del retrat de l'avarícia del Quartet de corda Brossa, els Falsalarma i Jordi Domènech, aquest divendres passat la connexió es produïa entre l'ex-Los Enemigos Josele Santiago i els Very Pomelo.

Força expectació i molta puntualitat per a un directe treballat des dels primers instants: Josele Santiago com un pomelo més a la guitarra amb el tema que va donar la sortida al directe, Fem com si no hagués passat res, i els Very Pomelo com uns Enemigos deu anys més joves en peces com la primera cantada per Josele Santiago, Baila el viento. I aquesta va ser la tònica del concert, un repartiment de cops entre temes escrits pel Santiago i per Xarim Aresté.

Si Josele Santiago és història viva del pop en castellà, els Very Pomelo són una de les millors bandes actuals de rock amb sustrat blues, i tots junts dalt l'escenari quallen a la perfecció. Fractales, El Lobo, Ole Papá o Pescao, entre d'altres peces del repertori més nou del madrileny, i altres tantes dels tres discos gravats fins ara pels Very Pomelo, en aquest repartiment de cops per part d'una banda que semblava haver integrat al Josele Santiago com a un setè pomelo. Abans de cantar en català Els Monstres (escrita pel Xarim Aresté) va dir que era una de les millors cançons que havia pogut cantar mai, un cop que van tornar els Very Pomelo unes quantes peces més endavant quan van interpretar un Escupe brutal amb el mateix Josele somrient des de la guitarra rítmica.

Un arsenal de bones cançons, una darrera l'altre, amb el so característic d'una banda que va molt lleugera d'equipatge: la guitarra de l'Aresté és senzillament espectacular, però no és l'únic; la guitarra rítmica omple on ha d'omplir sense embafar; el hammond ho dóna tot en cada nota; el baix no carrega però condueix... Senzillament una de les millors bandes del país, Very Pomelo, al costat d'un dels millors compositors de cançons en castellà de les últimes dècades, Josele Santiago. El resultat va ser el que la majoria esperaven: un directe contundent in crescendo i molta comunió entre l'un i els altres dalt l'escenari en una mostra més d'aquest meravellós llenguatge universal que és el rock.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!