Una proposta diferent

Xavier Villanueva 12-10-2012

Maria Rodés

Magatzem Escolà, 10 d'octubre de 2012

-El Magatzem Escolà és un local acollidor amagat en un dels carrerons de darrera del Mercat del Born. A banda de vendre diferents vins i destil·lats, munten una sèrie d'activitats entre les que destaca el cicle de concerts El Decantador. Són directes en format íntim precedits d'una petita cata de vins i amenitzats amb còctels pensats especialment per a l'ocasió.

Aquest dijous passat era l'últim concert de la temporada, que seguirà amb novetats el proper 2013, i la Maria Rodés i la seva personalíssima proposta n'eren les protagonistes. Abans del directe un es podia passejar per la botiga amb un ponx a la mà fins a baixar al soterrani, on tenia lloc una cata de vins muntada com un joc de relacions. Tres vins (un de Calatayud, un altre de La Rioja i un últim del Priorat) per a tres conceptes ("sexual", "valent" i "castís") i tres tipus de música (l'Orgasm de Prince, el Nanai de la Mala Rodríguez i una de les cançons de Miguel Acebes García) en un joc per taules que va escalfar els motors bastant consistentment abans del concert.

La Maria Rodés va adaptar el format dels músics que l'acompanyaven pel petit espai del soterrani del Magatzem Escolà: Guillem Caballero als teclats i Maru di Pace a l'arpa, guitarra i ukelele, a part de la mateixa Maria a la veu i la guitarra. El directe va començar molt bé (amb una gran interpretació vocal a Te Vi, el tema amb el que va obrir) però poc a poc es va anar perdent entre els efluvis de l'alcohol i l'ambient quasi de família que es respirava a la sala. Segurament no va ser dels millors directes de la barcelonina, que després d'un bon principi, en el que també van sonar Haz lo que te de la gana, A lo mejor i Desorden, es va anar perdent entre riures i cançons escapçades i tornades a començar.

En el recent Sueño Triangular, el disc que la Maria Rodés ha presentat enguany, s'utilitzen gravacions amb sons enregistrats al camp i d'altres elements de la música concreta (obrint la típica cançó pop cap a d'altres sonoritats). En el concert del cicle El Decantador tampoc va faltar música concreta, en aquest cas unes percussions insistents que provenien de les cocteleres del final de la sala i que es fusionaven de mala manera amb la delicadesa de la música de la Rodés. Unes cocteleres que a part de soroll feien un còctel, un pensat especialment per la Maria Rodés: el Julianne, una subtil però potent combinació de ginebra, aperot i taronja sanguínia adornada amb una flor de pensament.

El concert va anar seguint la mateixa dinàmica un xic caòtica, creixent potser en la interpretació d'un cover de L'Ocell de Joan Colomo, amb el mateix Colomo mirant-s'ho des de ben a prop, i amb una intimista Mirall, aquesta vegada ben enfocada. Per a cloure, Mírate, un tema relacionat amb la seva mare, amb versos finals a capella "soy un koala de Australia", en un comiat prou eteri i desconcertant. Segurament no va ser la millor de les nits de la Maria Rodés, a qui s'ha vist brillar molt més en d'altres ocasions.

El cicle El Decantador del Magatzem Escolà torna a partir del proper any amb més propostes que seguiran vinculant la música de diferents artistes de casa amb la degustació de vins i còctels en el que acaba sent una bona fusió de diferents disciplines en principi apartades. Estarem atents!

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!