El paper de La Porta Clàssica

La Porta Clàssica 19-02-2007

La Porta Clàssica, tant en la seva publicació periòdica com en el present portal a internet, intenta sempre créixer, consolidar-se i perfilar-se cada cop més com a mitjà de comunicació cultural de vocació musical enmig d’una realitat que no apunta gaire bones maneres en qüestions de salut en aquest camp.

La realitat editorial musical a Catalunya pateix una sèrie de mancances en molts aspectes que la fan ser només un reflex a mitges de la veritable realitat cultural musical que ens envolta. En aquest aspecte; la diversificació, la pluralitat editorial, les iniciatives privades i independents i la involucració d’entitats i associacions en projectes culturals editorials resulten pal de paller d’una aspiració a convertir la premsa cultural musical catalana en un mitjà efectiu que sigui portaveu fiable en el seu medi. En aquest aspecte, iniciatives com La Porta Clàssica, de caràcter privat i independent, venen a demostrar que la difusió de la cultura és sobretot responsabilitat d’aquells que la creen i promouen, les mateixes persones que, en no veure’s representats en cap medi editorial i lluny de conformismes i impossibles emprenen la iniciativa i responsabilitat de solucionar els problemes de la cultura des de la cultura i per a la cultura. La visió resultant de tot plegat és el més sincer reflex d’una realitat que és explicada pels seus protagonistes per garantir un escurçament tal de les distàncies entre creador i observador que fomenti un diàleg proper i gairebé pioner. El diàleg entre espectador i creador s’ha d’agilitzar i potencial des de la premsa en un intent d’escurçar al màxim les seves distàncies entre els llindars de l’enteniment i la divulgació. Per aquest fet, i des de la vocació de medi de comunicació musical.

La Porta Clàssica és formada per músics en actiu que des del seu dia a dia reflecteixen de primera mà la més imminent realitat que els envolta. D’aquesta manera; el lector rep una nova visió i un nou estil d’explicar les coses en el món cultural musical; aquell que explica la música des de la pròpia música, on els que signen les opinions són els mateixos músics que exerceixen de divulgadors. Aquesta fórmula, que garanteix el suficient rigor i professionalitat com per fer d’aquest projecte un medi vàlid de comunicació, és la més adequada per explicar què és el que passa a Catalunya amb la música que es fa i s’escolta, per comunicar i involucrar al lector sensibilitzat en fòrums d’opinió i, d’aquesta manera, afegir valuoses planes escrites amb criteri musical a un panorama on sembla que l’anorèxia d’opinions i la manca de professionalització i criteri amenacen amb matar la pluralitat en el món de la música a Catalunya.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!