Amaia Montero per Amaia Montero

Ofèlia Roca 06-02-2009

Disc en solitari

Amaia Montero: música i lletres
Alfredo Molino
: bateries i percussió
Paolo Costa: baix
Claudio Guidetti: guitarres elèctriques i acústiques / piano acústic i fender rhodes electric piano / B3 hammond / teclats / autoarpa / Fender VI / guitarra de 12 cordes / Akai MPC programming
Fabio Moretti: guitarra solista a “mirando al mar” “tulipán” “quiero ser” / edició protools
Eros Ramazzotti: guitarra solista a “la única que baila x los 2”
Philip Ingram-Jim Gilstrap-Alex Brown-Bridgette Bryant: Cors
Gianpaolo Casati: tromba y solo a “te voy a decir una cosa”
Secció de vents: Gianpaolo Casati trompeta / Giuseppe Virone trompeta / Gianni Virone saxo / Stefano Calcagno trombó

Gravat a Media Studios Milà
Ingenier
: Fabio Moretti
Assistent: Marco Magagna

Il·lustracions i art gràfic: Idoia Montero

Quiero ser – Mirando al mar – 4’’- 407 – Tulipán – Ni puedo ni quiero – Te falta rock – Círculos – La Bahía del silencio – Te voy a decir una cosa – Por toda una vida

a mi padre

garacias a los que sin conocerme y sin haber escuchado ni una sola canción habéis CREÍDO EN MI
Gracias a todos por ayudarme a conseguir mi SUEÑO
gracias a todos y cada uno de los que en esta aventura habéis CREÍDO VIVIDO COMPARTIDO LLORADO EMOCIONADO Y REÍDO conmigo
-vosotros y yo sabemos quienes sois-…. este disco os pertenece

cuando creas que has llegado
COMIENZA

Amaia montero


Aquestes són les paraules introductòries del llibret que acompanya el primer disc en solitari de la cantant i compositora Amaia Montero.

Aquest disc demostra estar fet amb tot el seu cor, amb tots els seus somnis i amb tota l’energia de l’excel·lent cantant d’Irun. I dic amb tot el cor perquè tot el disc està dedicat a l’amor autèntic i profund, el desamor, la llibertat humana i de lliure expressió verbal i musical.

El disc es compon d’11 temes d’ una gran personalitat molt marcada en l’estil de la cantant. Es nota que té molt clar en tot moment per on vol dirigir la seva carrera en solitari, barrejant diversos estils musicals molt ben entrellaçats entre ells i que tenen molt a veure els uns amb els altres. Entre tots ells tenen un fil conductor que defineix molt bé la personalitat d’Amaia Montero.

Tots els temes estan cantants amb una veu de gran qualitat. La seva emissió, amb una afinació perfecte, es troba disposada amb molta cura del so emès per produir, en tot moment, un gran ventall de matisos diferents amb tota la dolçor, urpa i sensualitat que posseeix la cantant.

Es nota que aquest disc està impregnat d’un sentiment molt personal. Les seves lletres i la seva qualitat musical es converteixen en eines efectives per expressar-se obertament provocant un disc molt càlid, ple de energia, força i comunicació. Té la facilitat en la capacitat d’evocar totes les seves forces arriscant-se en una carrera en solitari que ja és tot un èxit.

Haig de remarcar la gran feina de tot l’equip humà en l’elaboració del disc, passant pels excel·lents músics que l’acompanyen, la gran qualitat de so i muntatge i les excel·lents il·lustracions i l’art gràfic de la seva nova pàgina web.

Moltes gràcies Amaia pel teu disc. És tot un regal.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!