Instrucciones para girar

Oriol Palau 26-01-2007

Aníbal Martínez Quartet
Satchmo Jazz Records

Aníbal Martínez (guitar)
Rai Ferrer (bass)
Víctor de Diego (tenor sax)
Mariano Steimberg (drums)
Raynald Colom (Flugelhorn)"Instrucciones para girar" és un treball que recopila temes d'Aníbal Martínez creats sota una aura de colors que pinten la calidesa, la frescor i la naturalitat. I és que darrere d'aquest disc que respira legitimitat i senzillesa hi roman la profunditat d'una filosofia vital i personal del seu creador, compendi de la totalitat de la vida, manifestada i reflectida a cada part de la seva existència.
Això ens expressa la seva música, en profunda connexió literària, amb un text creat especialment per a aquest disc, i completat amb un magnífic disseny de portada, que resum tota aquesta idea, acabada de sintetitzar en el títol del CD.
Tot plegat ens mostra que més que davant d'un disc de jazz, estem davant d'un treball elaborat i de qualitat, però que sobretot, en referència al seu aspecte musical, camina per aquell concepte jazzistic elaborat per l'autor i pels seus magnífics companys de grup, que parlen el mateix llenguatge, aportant cadascú, la pluralitat de la seva conversa i el gran nivell instrumental i musical del que tots són posseïdors.
"Viatgen" al costat de l'autor en aquest disc, els esperits dels grans creadors de la història del jazz com Thelonius Monk y Wayne Shorter, el lirisme de guitarres com Jim Hall, ritmes oriünds argentins (s'inclou un tema de Fito Páez en ritme de chacarera), així també el ritme i els colors del gran cantautor Luis Alberto Spinetta, entre tantes influències que incideixen en una trajectòria musical. Però la impromta pròpia és la que millor defineix aquest treball.
Qualitat, calidesa, vitalitat, ironia, sentit de l'humor i estètic, música que mira la vida i vida mirada amb amplitud i realisme, però sempre en direcció cap a la millora humana; són aquestes, algunes entre tantes raons per les quals recomanem aquest disc que pot ser de gaudi de tot tipus d'oients.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!