La passió de DiDonato

Antoni Colomer 18-04-2007

Nou enregistrament de Joyce DiDonato

Passion!

Joyce di Donato, mezzo-soprano
Julius Drake, piano
Obres de: Obradors, Falla, Turina, Montsalvatge i Granados
Ref: B000K15UAE
Eloquentia
Distribució: Harmonia Mundi



Joyce di Donato és una de les mezzo-sopranos més interessants de l’actualitat, i precisament en una corda que viu un moment de gran esplendor: noms com els de Cecilia Bartoli, Magdalena Kozená, Vesselina Kasarova, Susan Graham o Elina Garanca sorgeixen espontàniament quan parlem de la mezzo lírica i d’agilitat. Però di Donato, mitjançant el seu talent i el rigor dels seus plantejaments tècnics i interpretatius, s’ha fet un lloc entre tota aquesta gran competència.
Per apreciar la seva qualitat només cal veure i escoltar el seu “Hercules” a Paris o la seva “Cenerentola”, amb la que va obtenir un èxit esclatant al La Scala al costat de Juan Diego Flórez.

En aquesta ocasió, la cantant americana canvia de registre i es permet el luxe d’enregistrar cançons de compositors espanyols com Obradors, Falla , Turina, Montsalvatge o Granados, una debilitat, la de la cançò espanyola, que la mateixa intèrpret reconeix i que explica en les notes introductòries al CD. I la veritat és que DiDonato fa un gran esforç i finalment ofereix un producte molt treballat i ben interpretat. Una veu de gran qualitat que fraseja amb elegància i amb molta intenció. Gaudeix amb el que canta, i això es nota, i està magníficament acompanyada per Julius Drake, un dels grans pianistes acompanyants de l’actualitat.
Però és clar que per a un oient espanyol hi ha debilitats en la pronúncia difícils d’ignorar.

En absolut es tracta d’una qüestió d’estil. Senzillament algunes consonants que no sonen com haurien de sonar i certes divagacions en l’articulació són el punt feble d’un enregistrament que, pel que fa a la resta, és excel•lent i conté magnífiques interpretacions de les “Canciones populares” de Manuel de Falla així com una íntima versió de “Del cabello mas sutil”, millor cantada i interpretada que molts cantants d’aquí.
Finalment, DiDonato té una gran virtut a l’hora d’interpretar aquest repertori: canta amb naturalitat i mai és ni amanerada ni excessivament afectada, cosa que no es pot d’algunes cantants espanyoles de referència en aquest repertori, d’ara i d’abans.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!