Només per a addictes a la Callas

Antoni Colomer 30-01-2007

Video Rarities Collect

Aquest DVD és un producte destinat només a fetitxistes i col·leccionistes de qualsevol document relacionat amb la soprano més transcendental en l’evolució del cant durant el segle passat: Maria Callas.

Les interpretacions de “la Callas” van marcar un abans i un després en la manera d’entendre i d’interpretar títols tan importants com La Traviata, Lucia de Lammermoor, Norma, La Sonnambula o Tosca. La soprano, nascuda a Nova York, va aportar nova vida i veritat dramàtica a uns personatges que s’ofegaven en tòpics interpretatius o, el que és el mateix, en allò que alguns anomenen eufemísticament “tradició interpretativa”.

Als darrers anys de la seva vida, i quan ja portava uns quants retirada i reclosa després de la seva frustrada relació amb Onassis, Maria Callas, animada pel seu infatigable admirador, el gran tenor Giuseppe di Stefano, va tornar als escenaris per a oferir una sèrie de concerts que només feren que mostrar de manera evident la decadència vocal de la soprano. Callas va començar la seva carrera molt jove: en plena adolescència ja interpretava papers de gran intensitat dramàtica i aquest fet, juntament amb la seva atzarosa i prou coneguda vida personal, van fer que abans dels cinquanta anys el seu estat vocal fos ruïnós. En definitiva, un d’aquells personatges únics que va viure sempre massa ràpid, massa intensament.

Aquest DVD ens ofereix un fragment d’un dels concerts d’aquesta darrera gira i documents visuals inèdits d’innegable interès pels “fans” de la gran diva, així com imatges dels telenotícies de l’època i entrevistes concedides durant la seva inigualable carrera.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!