Qualitat Glyndebourne

Antoni Colomer 30-01-2007

Gianni Schicchi

Compositor: Giacomo Puccini
Intèrprets: Alessandro Corbelli, Felicity Palmer, Marie MacLaughlin, Máximo Giordano, Rally Matthews, Luigi Roni i d’ altres. London Philharmonic Orchestra
Director musical: Vladimir Jurowsky
Director escènic: Annabel Arden
Segell: Opus Arte
Referència: 0918 D
Distribuïdor: Ferysa


Aquest és el qualificatiu més adient a aquesta producció d’una de les obres mestres indiscutibles de Puccini. Per “qualitat Glyndebourne” entenem una acurada producció teatral de tarannà més convencional que no pas transgressor, però, en tot cas, molt ben treballada. També una direcció musical d’alt nivell, i un equip d’actors i de cantants extraordinaris que, a més, treballen molt compenetrats: en aquest cas, es tracta d’una barreja d’italians i anglesos, fórmula molt habitual al teatre del senyor Christie.

Per descomptat, la direcció musical d’alt nivell queda assegurada a les mans de Vladimir Jurovsky –director titular del Festival que cada estiu es desenvolupa a Sussex– que va succeir fa tres anys Andrew Davis. Jurowsky és un dels joves directors d’orquestra més dotats i prometedors de l’actualitat i està adquirint una experiència a Glyndebourne que li anirà d’allò més bé per a consolidar el seu indubtable talent, un talent que es fa palès en aquesta producció, divertida i amb un punt de “negre”: perfecta concertació, tempi adequats que esdevenen el motor narratiu d’aquesta comèdia i, sobretot, cap voluntat d’amanerament ni de protagonisme. Un gran músic a qui caldrà seguir-li la trajectòria de ben a prop.

En el repartiment, equilibrat i de gran qualitat, cal destacar el Schicchi d’Alessandro Corbelli. Hereu de grans comediants com Sesto Bruscantini o, anant més lluny en el temps, Salvatore Baccaloni o Mariano Stabile, per a Corbelli aquest repertori no té secrets i, en aquesta funció, demostra tot el seu mestratge: ens trobem davant d’un excel·lent cantant i actor.

Qui vulgui apropar-se a aquesta obra mestra per primera vegada, que no ho dubti. Aquesta és la millor opció que li ofereix el mercat. A gaudir-ne!

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!