11 de setembre musicalment reivindicatiu

La Porta Clàssica 10-09-2011

-Demà tindrà lloc al Palau de la Música Catalana un concert extraordinari per celebrar la Diada de l'11 de setembre. Aquest concert, titulat Nova Catalònia, està organitzat per la Fundació Mas i Mas en col·laboració amb l'Associació Joan Manén i suposarà la clausura del Festival Mas i Mas. Té la clara pretensió de reivindicar la música d'autors catalans poc programats, on destaca l'obra que dóna títol al concert, del compositor i violinista Joan Manén.

Nova Catalònia és una de les composicions més importants del seu autor, una simfonia de gran lirisme i exuberància, estructurada en quatre moviments en què Manén, a partir de melodies populars, il·lustra el ressorgiment de la pàtria i l'esperança del triomf. Es va estrenar al Teatre Líric de Barcelona, l'any 1900 i d'aleshores ençà se n'han fet ben poques interpretacions.

Aquest concert extraordinari anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica Camerata XXI, que dirigirà Xavier Puig i comptarà amb la soprano Beatriz Jiménez i el pianista Daniel Blanch. També es podran sentir Hispània, fantasia per a piano i orquestra composta el 1910 per Joaquim Cassadó, fragments de les sarsueles Cançó d'amor i de guerra i La legió d'honor de Rafael Martínez Valls, la sardana La Santa Espina d'Enric Morera i Els Segadors de Francesc Alió obra de la qual s'estrenarà una adaptació simfònico-coral feta per Francesc Guzmán Bonet i Josep Lluís Guzmán-Antich.

Per la seva banda, el Centre Robert Gerhard. Centre per a la Promoció i Difusió del Patrimoni Musical Català (C_RG) s'afegeix a la celebració amb la realització de l'entregistrament d'Hispània, fantasia per a piano i orquestra de Joaquim Cassadó. L'enregistrament tindrà lloc a la Sala 2 de L'Auditori i forma part del Projecte Joaquim Cassadó impulsat pel C_RG juntament amb els intèrprets del concert.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!