22è Mercat de Música Viva de Vic

La Porta Clàssica 12-09-2010

Del 15 al 19 de setembre de 2010

-Del 15 al 19 de setembre el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) celebrarà la seva 22ª edició, una cita que aplegarà 1.200 professionals i 600 artistes de tots els estils del panorama musical actual. 12 escenaris acolliran el centenar de concerts d'enguany, conformant un aparador únic que aposta per les noves eines i canals de difusió i exportació de la música. La cita és ja un esdeveniment de referència internacional.

En l'àmbit professional, el MMVV comptarà amb el pavelló comercial i dos escenaris de showcases, organitzarà jornades tècniques i acollirà reunions i presentacions de diferents col·lectius del sector. En l'àmbit artístic, la mostra musical s'organitza en dos blocs: la Secció Oficial (concerts de nit i showcases) i l'Escena Emergent, integrada per l'escenari Diversons (de la Fundació Obra Social de La Caixa i centrat en músiques del món), la programació InVictro, el concurs Sona 9 i el premi DO Catalunya.

La 22ª edició del Mercat inclourà sis estrenes de concerts i cinc coproduccions. Seran quatre dies d'expressions i llenguatges musicals per a tots els gustos: jazz, música electrònica, concerts familiars, pop, rock, hip-hop, músiques del món, cançó, flamenc, música al carrer, etc. Aquesta varietat aplega alguns dels noms més importants del moment, on la qualitat està garantida quan parlem de gairebé un centenar de concerts entre els quals trobem a Arianna Savall, Beth, Cor de Teatre, Damià Olivella, Electrotoylets, Falsalarma, Juliane Heinemann, Just 4 Fun, La Troba Kung-Fú, Laura Simó & Pedro Ruy-Blas & Francesc Capel la Trio, Lee Wolfe, Mine, Miquel Abras, Orquestra Àrab de Barcelona, Pd Catdr.& Pd Clandestí, Pell de serp, Quico Pi de la Serra, Raydibaum, Reactable, Sidonie, The Brasville Walkers, The Gramophone All Stars, The New Raemon, Very Pomelo o Xarop de Canya. El Mercat també compta amb un bon número de novetats discogràfiques que se sentiran en exclusiva a Vic.

Els diferents escenaris mantenen una especialització temàtica amb la finalitat que cada espectador elabori el seu propi itinerari i selecció. Enguany, el Mercat estrena un nou espai: el recent inaugurat Centre d'Arts Escèniques L'Atlàntida. En aquest emplaçament hi haurà 3 escenaris i en el més petit d'ells, tindrà lloc un cicle de sis concerts realitzats única i exclusivament per solistes. Hi actuaran Solo Muchachito, Amir-John Haddad (Alemanya/Madrid), Ernest Martínez (Catalunya), Javier Vaquero (Catalunya), Mart in Lubenov (Bulgària), Matthieu Saglio (França / País Valencià). Els altres dos escenaris són el nou teatre i l'auditori inaugurats el passat mes d'abril.

El MMVV, cita internacional per a 1.200 professionals de la música, promou una plataforma de diàleg i reflexió sobre la indústria a partir diverses activitats en forma de jornades tècniques, congressos, reunions i presentacions de diferents col·lectius o projectes.

Un dels denominadors comuns de bona part de les activitats és l'anàlisi del present i dels reptes de futur de la indústria. En són bon exemple la jornada tècnica: "La programació musical en temps de crisi", l'activitat formativa "Eines per internacionalitzar l'empresa (Fires i Mercats)", la conferència debat "La regularització laboral del músic" o la conferència "Bases per el final de la pirateria".

Pel que fa les activitats permanents fora del recinte Firal, cal citar la Fira del Disc (a la Plaça Major dissabte tarda i tot el diumenge) i l'exposició fotogràfica Tacte Llatí, sobre el món del jazz llatí (del 15 de setembre al 10 d'octubre al Teatre l'Atlàntida).

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!