39.3 Festival Internacional de Música de Cadaqués

La Porta Clàssica 26-07-2010

Del 31 de juliol al 7 d'agost a s'Olivar de Sa Conca

-L'aposta per l'eclecticisme i per la música de qualitat, tant de joves valors com d'artistes reconeguts internacionalment, marcarà, un any més, la programació del Festival Internacional de Música de Cadaqués. Un cop consolidada la nova etapa d'obertura musical iniciada fa tres anys amb la direcció del músic i compositor Saki Guillem, aquesta cita estiuenca segueix innovant en la programació, que abraça tot tipus de públic i d'afinitats musicals.

Enguany, l'escenari de s'Olivar de Sa Conca, un dels més encantadors de la Costa Brava, acollirà un cop més la programació del 31 de juliol al 7 d'agost.

Entre els artistes consolidats, destaquen l'Orquesta Buena Vista Social Club i Omara Portuondo, en l'únic concert que oferirà la llegendària formació juntament amb la cantant cubana a Catalunya aquest estiu; la cantant mallorquina de gran projecció internacional Buika; la formació valenciana Spanish Brass Luur Metalls, amb un homenatge a Frank Zappa; o Els Pets, que aquest 2010 celebren els 25 anys sobre els escenaris.

Precisament, la presència d'aquesta banda de pop-rock confirma la línia eclèctica que ofereix el festival.

D'altra banda, en aquesta edició destaca l'aposta pels valors emergents en tots els estils musicals: la cantant i contrabaixista nord-americana Esperanza Spalding; l'arpista Arianna Savall; un cop més, l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, amb un nou projecte d'homenatge al mític Django Reinhard, acompanyats a l'escenari per Biel Ballester Trio; i la producció pròpia del festival, escenificada per Murtra Ensemble i una de les veus del moment, la cantant palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz, que explorarà els paisatges sonors de l'estiu de Picasso a Cadaqués, el 1910, quan se'n commemora el centenari.

En les tres edicions de la seva nova etapa, el FIMC ha volgut subratllar les produccions pròpies amb la finalitat de ser una plataforma per a la música de qualitat. L'any passat, la producció del festival es va encarregar al compositor i director Guillermo Klein que juntament amb l'orquestra Girona Jazz Project van oferir un concert basat en l'obra d'Isaac Albéniz, coincidint amb el centenari del naixement del compositor de Camprodon.

Precisament, aquest any s'editarà el CD d'aquest concert que es regalarà als assistents del festival.

En aquesta edició, Murtra Ensemble i Sílvia Pérez Cruz oferiran l'espectacle Flamenc entre clàssics, en el que revisaran composicions de Manuel de Falla, Carles Suriñach i Federico García-Lorca, artistes que emergien l'any 1910. Aquesta producció està vinculada a l'exposició d'obres de Pablo Picasso que es podrà visitar al renovat Museu de Cadaqués a partir del mes de juliol, amb pintures de l'artista inspirades o realitzades durant la seva estada al poble. D'aquesta manera, Cadaqués i el festival també volen reivindicar que el llegat pictòric i cultural del poble va més enllà de Salvador Dalí.

Des de l'inici de la nova etapa d'obertura, el Festival Internacional de Música de Cadaqués ha volgut reflectir l'eclecticisme artístic d'aquesta població, font d'inspiració d'incomptables artistes. Per això, la seva programació abraça un gran ventall de gèneres musicals, des del jazz a la música clàssica o, fins i tot, al pop i al rock, sempre apostant per la bona música i conservant la singularitat i la personalitat del festival.

Un any més, l'organització intenta assolir més riscos en la programació anant més enllà dels èxits de sempre, oferint propostes molt diferents però seguint el mateix criteri de qualitat. La clau de poder mantenir aquest nivell malgrat un pressupost auster és una bona gestió de la inversió, primant els criteris artístics.

D'altra banda, l'organització considera que el festival reforça el model de turisme cultural singular de Cadaqués, amb una bona integració dins les activitats del poble i una bona acollida per part dels cadaquesencs. "Ja podem deixar de parlar de consolidació perquè ja l'hem assolida i hem complert les expectatives generades", assegura el director Saki Guillem. El FIMC ha aconseguit situar-se en el circuit dels grans festivals d'estiu de Catalunya.

Trobareu tota la informació detallada a festivalcadaques.cat

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!