Canvi en el model organitzatiu del Palau de la Música

La Porta Clàssica 12-05-2010

-Amb l'objectiu de professionalitzar l'organització del Palau de la Música Catalana per fer-la més eficient, transparent i àgil, la Direcció de l'entitat -encapçalada per la presidenta, Mariona Carulla, i el  director general, Joan Llinares- va presentar ahir a la Junta de l'Orfeó Català i al Patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, la proposta de nova estructura organitzativa de l'entitat. Està basada en l'estudi exhaustiu que la consultoria PricewaterhouseCoopers n'ha fet els últims mesos. Entre les conclusions, destaca la proposta de creació de tres grans àrees de treball: artística i cultural, financera i de gestió, i de mecenatge i comunicació. El nou organigrama inclou la totalitat de l'actual plantilla del Palau de la Música Catalana, integrada per 128 treballadors.

En fer-se càrrec del Palau de la Música el mes de juliol passat, l'actual Direcció de l'entitat, després de la destitució de Fèlix Millet, va encarregar a l'empresa PricewaterhouseCoopers un estudi exhaustiu de la composició de la plantilla, les seves funcions i una proposta d'organització futura. Les conclusions d'aquest estudi són les que ahir al vespre es van presentar als òrgans de govern i avui als treballadors. A partir d'avui s'obrirà un breu període de temps per acabar d'ajustar el nou organigrama del Palau de la Música, una vegada escoltades les opinions de totes les parts implicades en el procés.

El 23 de juliol passat, la plantilla del Palau de la Música era de 133 persones, que pertanyien a quatre entitats diferents: Orfeó Català, Consorci del Palau de la Música Catalana, Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i Cor Cambra del Palau. Actualment la plantilla és de 128 treballadors i, entre el 23 de juliol de 2009 i ara, la massa salarial de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana s'ha reduït un 50 %.

Les conclusions de l'estudi de PricewaterhouseCoopers recomanen la fusió de les quatre plantilles actuals en una única estructura, governada per una única entitat que gestioni el Palau de la Música. En aquest procés es preveu el reconeixement de l'antiguitat i la resta de drets que estableixi l'actual contracte de cada treballador.

 

Tres àrees de gestió

L'estudi de PricewaterhouseCoopers també proposa la creació de tres àrees de treball: Àrea Artística i Cultural, Àrea Financera i de Gestió i Àrea de Mecenatge i Comunicació, i mantenir els 128 llocs de treball actuals.

L'Àrea Artística i Cultural, dirigida actualment per una comissió d'experts, entre els quals hi ha Antoni Ros Marbà, Lluís Millet, Josep Vila, Jordi Casas i Jaume Bragulat, estableix la programació artística del Palau de la Música Catalana.

L'Àrea Financera i de Gestió, encapçalada per Eulàlia Parés, incorporada al Palau el mes de gener passat, procedent del sector privat, actualment ja té la responsabilitat sobre les finances, l'administració i el personal de l'entitat.

L'Àrea de Mecenatge i Comunicació, liderada per Albert Roura, que es va incorporar al Palau el mes d'abril passat, s'ocupa de la relació amb les empreses i les institucions. També dirigeix la relació amb els mitjans de comunicació i la imatge pública de la institució.

 

Reforma

En paral·lel a la proposta de reforma de l'estructura interna de la institució, i tal com va acordar la darrera Assemblea General de Socis de l'Orfeó Català, celebrada el passat 26 de febrer, una comissió estatutària, liderada per Miquel Roca i Junyent, està redactant uns nous estatus de l'Orfeó Català. Es preveu que els nous estatuts siguin presentats durant el pròxim mes de juny.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!