Carles & Sofia, primer duet espanyol a ser reconegut Artistes Steinway

La Porta Clàssica 29-06-2012

Als pianistes gironins se'ls podrà escoltar aquest estiu a Barcelona

-Els pianistes Carles Lama i Sofia Cabruja han estat nomenats Artistes Steinway i han entrat a formar part d'un grup d'elit de reconeguts pianistes de renom, entre els quals destaquen grans llegendes del piano com Sergei Rachmaninov, Arthur Rubinstein, Alícia de Larrocha o Vladimir Horowitz, i també pianistes actuals com Lang Lang o Diana Krall. Els artistes Steinway toquen la majoria dels seus concerts amb un piano d'aquesta marca i reconeixen públicament que és la que trien per fer els seus concerts, recitals i enregistraments.

El nomenament ha coincidit amb el fet que Carles Lama i Sofia Cabruja celebren aquest any el 25è aniversari de carrera junts i són el primer duet de l'Estat espanyol en entrar a formar part d'aquest cercle. Altres pianistes solistes espanyols que són Artistes Steinway són Alícia de Larrocha, Guillermo González, Joaquín Achúcarro o Josep Colom.

Aquest reconeixement representa tenir el nom associat a una marca que destaca per la seva excel·lència en tots els aspectes de la fabricació d'un piano. És un segell de qualitat atorgat a artistes d'alt nivell i qualitat i amb una carrera internacional destacada i dilatada, per una marca que ha dominat els escenaris d'arreu del món.

 

Carles Lama i Sofia Cabruja són un dels duets europeus més reconeguts. Considerats tant pel públic com per la crítica com dos músics amb una extraordinària capacitat de commoure, els dos pianistes han estat elogiats per la seva brillant tècnica, passió, qualitat de so i elegància. Amb un profund coneixement de tots els gèneres musicals, Carles i Sofia han desenvolupat un estil únic en la interpretació del repertori a quatre mans, amb un ventall complet de colors orquestrals, un fraseig molt natural i un to cantabile impressionant, juntament amb un profund sentit de la consciència harmònica.

Formen duet des de 1987 i la seva carrera internacional els ha portat a actuar en sales com el Carnegie Hall (Nova York), Kolarac Memorial Hall (Belgrad) o el Teatro Solís (Montevideo). Actuen regularment en capitals com Paris, Londres, Madrid, Brussel·les, Roma, Barcelona, Milà, Praga, Belgrad, Tokio, Kuala Lumpur, Shanghai, St. Petersburg, Moscou o Buenos Aires, en recital a quatre mans o amb orquestres que inclouen la London City Chamber Orchestra, l'Orquestra Simfònica de Sao Paulo, l'Orchestre de Chambre du Namurois, la Tokio Chamber Orchestra, la Malaysia Philarmonic Orchestra o la Hermitage State Orchestra. També han estat convidats a fer conferències i impartir Master Classes a diversos països europeus i asiàtics, incloent Itàlia, Grècia, Alemanya, França, Xina, Japó o Singapur.

El seu repertori abraça des de Bach fins el segle XXI i inclou les obres més importants del repertori a quatre mans. També han desenvolupat una relació molt estreta amb diversos compositors contemporanis, com John Carmichael o Daniel Basomba, que després de sentir el duet han creat obres especialment per a ells. La seva discografia inclou la Fantasia en Fa Menor de Schubert, els Valsos Op. 39 de Brahms, la Suite Op. 11 de Rachmaninov o la integral de l'obra a quatre mans del compositor australià John Carmichael.

Aquest estiu se'ls podrà veure i escoltar a Barcelona, en una sèrie de concerts sota el nom de Musical Odyssey a l'església de Sant Felip Neri. Tots els dilluns, dijous i dissabtes del mes de juliol, en dues actuacions, una a les 20h i l'altra a les 22h el duet interpretarà un brillant programa a quatre mans amb obres de Moszkowski (Tres noves danses espanyoles), Albéniz (Suite española) i Falla (La vida breve i El Amor Brujo).

A l'agost, altres artistes de primer nivell s'uniran a l'Odissea Musical de Carles & Sofia, en qualitat de convidats, per completar un programa d'alta qualitat artística amb recitals de piano sol i de música de cambra.

El dijous 19 de juliol a les 22h hi ha previst un concert extraordinari al mar dalt del catamarà Lady Joana a Tossa de Mar.

 

Podeu recuperar l'entrevista que La Porta Clàssica va fer a Carles Lama aquí amb motiu del 25è aniversari de la seva carrera conjunta.

Comentaris

  1. Carles (29-06-2012 14:06):
    Moltes gràcies per fer-ne difusió. Poder estar a Barcelona amb el Musical Odyssey i ser nomenats "Artistes Steinway" és tot un honor. Salutacions a tots i us esperem!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!