Carta oberta de Mariona Carulla

25-10-2010

-El pròxim 24 de novembre, els socis de l'Orfeó Català estan convocats a elegir la Presidència i la Junta Directiva que ha de dirigir l'entitat els pròxims 4 anys. Podran votar 1.660 dels 1.770 associats que avui té l'entitat. Els socis electors tenen més de 2 anys d'antiguitat, són majors d'edat i estan al corrent del pagament de les seves quotes. Serà un dia històric per a la institució perquè d'aquesta manera es tancarà una etapa fatídica descoberta el dia 23 de juliol de 2009, en què es va començar a saber que Fèlix Millet, Jordi Montull i els seus còmplices havien saquejat el Palau de la Música Catalana i traït la confiança de tots els que directament o indirectament formem part de l'entitat.

Des que el 27 de juliol de 2009 vaig acceptar el compromís d'exercir, provisionalment, la Presidència dels òrgans de govern que donen forma al Palau de la Música Catalana, fins avui, s'ha dut a terme una complexa tasca de renovació de la gestió i del funcionament de l'Orfeó Català i del conjunt del Palau.

Gràcies al suport dels òrgans de govern, cantaires, socis, mecenes, personal del Palau, institucions públiques i el món de la música en general, hem assegurat el bon funcionament del Palau i dels cors durant tot aquest període. També hem garantit l'esclariment dels fets, que ara ja està en mans de la Justícia, i s'han posat els mitjans per rescabalar l'Orfeó Català, materialment i moralment, com també la resta d'entitats que conjuntament amb tots els socis de l'Orfeó han estat víctimes de tot el que ha succeït.

Una de les fites més importants assolides durant aquests quinze mesos ha estat l'aprovació per l'Assemblea General, el passat 21 de juliol, dels nous estatuts de l'Orfeó Català, que han establert les bases perquè mai més tornin a passar fets com els que hem viscut. Els nous estatuts garanteixen l'elecció democràtica de la Junta Directiva i limiten el període de mandat dels membres, així com també la gratuïtat de l'exercici del càrrec, tant de la Presidència com de la resta d'integrants. Aquests nous estatuts també permeten separar les funcions executives de les representatives, i la professionalització de la gestió; i així mateix, l'obligatorietat d'auditar els comptes en el context d'un funcionament modern, responsable i respectuós amb la legalitat vigent.

La feina feta per l'actual equip directiu del Palau s'ha regit per la ferma voluntat del rigor en la gestió, en el control intern i amb la màxima qualitat artística i musical, tot potenciant el paper dels cors de l'Orfeó Català i de la seva extraordinària tasca, que representa perfectament l'autenticitat i l'esperit fundacional del Palau de la Música Catalana. 

És el desig de tota la societat que el nou Palau de la Música Catalana sigui més que mai un referent artístic, cultural i social, i és per això, per aconseguir entre tots un Orfeó Català més sòlid, que animo tots els socis a assistir a la reunió de l'Assemblea General del 24 de novembre que decidirà la futura Junta Directiva.

 A dos quarts de set de la tarda del proper dilluns 25 d'octubre s'acabarà el termini per presentar candidatures a la Presidència i la Junta Directiva de l'Orfeó Català. Ja he dit més d'un cop, i avui ho reitero, que presentaré la meva candidatura, la qual estarà formada per un grup extraordinari de persones, totes elles professionals de trajectòria envejable en els seus àmbits respectius.

Abans de presentar la candidatura que encapçalo, formularé la meva dimissió com a presidenta de l'Orfeó Català, encara que, segons els estatuts vigents, aprovats el passat 21 de juliol per l'Assemblea General Extraordinària, els membres de l'actual Junta Directiva en funcions poden continuar en l'exercici dels seus càrrecs fins el proper 24 de novembre. 

Però, per tal de garantir la màxima transparència, el joc net i la democràcia en tot el procés electoral, he considerat oportú que tant jo com els membres de l'actual Junta Directiva que es presentin amb mi a la reelecció deixem els nostres càrrecs. Això obrirà un període electoral d'un mes en què els candidats podran exposar els seus programes en igualtat de condicions i en què el soci podrà valorar les propostes que es presentin i votar lliurement la candidatura que consideri més adequada. Aquest procés electoral ha de resultar modèlic i ha d'enfortir decididament la institució.

Com a sòcia de l'Orfeó Català des de fa més de cinquanta anys, us puc assegurar que la institució s'hi juga molt, en aquestes eleccions. De tots els socis dependrà que no es torni enrere en el que s'ha avançat i que mai més tornin a passar fets que ens han escandalitzat a tots nosaltres i al conjunt de la societat catalana.

Cordialment,

Mariona Carulla

Presidenta de l'Orfeó Català

Presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!