Comença el 29è Festival Jazz Terrassa

La Porta Clàssica 06-03-2010

Una cercavila dóna el tret de sortida aquest dissabte, abans de la inauguració amb els DeDiego Brothers, el dimecres 10 a la Nova Jazz Cava

-El 29è Festival Jazz Terrassa dóna el tret de sortida aquest cap de setmana amb una cercavila a càrrec dels Barcelona Hot Street Parade, els quals recorreran els carrers del centre de la ciutat, des de la parada dels Ferrocarrils a la Rambla d'Egara, d'on sortiran a les sis de la tarda, per acabar al Raval de Montserrat. La Barcelona Hot Street Parade és una banda de vents i percussió formada per deu músics i un animador, a l'estil de les brass bands de New Orleans.

El mateix dissabte a dos quarts de vuit de la tarda a la sala G D'Art s'inaugurarà l'exposició 50 anys sense Billie, amb 19 il•lustracions a càrrec d'August Tharrats -Tha-, realitzades a partir de 19 cançons de Billie Holliday. Tha, il•lustrador, dibuixant de còmic i pianista de blues, ha seleccionat part del gran repertori de Billie Holliday -314 temes enregistrats- per convertir-lo en imatges, en fragments de vida. I per arrodonir la tarda del dissabte, s'ha programat una sessió de Lindy Hop, més concurs de vestuari Swing i Jack&Jill a la plaça Vapor Ventalló.

Després d'aquest primer tast, el Festival s'inaugurarà oficialment el proper dimecres 10 de març a les vuit del vespre a la Nova Jazz Cava amb el concert dels DeDiego Brothers. Juan i Víctor, trompeta i saxo bilbaïns de reconegudes trajectòries, presenten en primícia a Terrassa nou treball discogràfic 'Odola Sandre' (Errabal, 2010), després del seu debut amb 'Live Bilbaína Jazz Club' (Artimaña Records, 2005). Tenen un repertori de temes originals de hard bop, funky i bogaloo, on es reconeixen influències de Lee Morgan i Herbie Hancock i una sonoritat que recorda a la del Blue Note dels anys seixanta. Venen emparats per la seva rítmica habitual, formada per la curosa Elisabet Raspall, piano, el versàtil Pere Loewe, contrabaix, i l'imaginatiu Caspat St. Charles, bateria, que li donen el groove just perquè tot camini a la perfecció. Swing contagiós regat amb una gran dosi de frescor i força.

Tota la informació del festival a www.jazzterrassa.org

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!