El Ballet de David Campos presenta el Quixot a Barcelona

La Porta Clàssica 15-07-2010

Al Teatre Condal del 16 de juliol a l'1 d'agost

-David Campos arriba al Teatre Condal després del gran èxit aconseguit amb la seva versió modernitzada del clàssic Ballet de Don Quixot, escrit pel músic romàntic Ludwig Minkus. L'obra, que estarà a la cartellera barcelonina del 16 de juliol a l'1 d'agost de 2010, serà representada pel Ballet de Santa Coloma de Gramanet - David Campos. L'excel·lent rebuda de públic i professionals del sector ha esdevingut la consolidació del coreògraf català com a referent d'una visió actualitzada de la dansa clàssica al panorama escènic estatal.

La música d'aquest clàssic de la història del ballet va ser composada per Ludwig Minkus, i la seva première mundial es va celebrar el 1869 al Teatre Bolshoi de Moscou, a sol·licitud dels Teatres Imperials de Rússia. David Campos situa al seu particular Don Quixot a la Barcelona del segle XXI, una ambientació molt diferent de la que trobem tradicionalment en aquesta obra. Aquest fet esdevé l'excusa perfecte per fer una revisió integral i en profunditat d'aquesta gran peça del repertori clàssic, mostrant-nos l'essència i la psicologia dels personatges principals, i com aquests s'enfronten a les seves passions. El treball del director sobre cada un dels personatges ens ofereix una visió més nítida i objectiva de l'argument original, en què centra l'atenció sobre els papers principals de l'obra. Aquest canvi permet al coreògraf explotar al màxim l'espai escènic i el discurs interpretatiu dels seus ballarins.

L'espectacle va ser estrenat a la temporada 2005 en el Festival Internacional de Cap Roig dins els actes de celebració del IV centenari del Quixot. En aquesta ocasió, el coreògraf s'envolta de joves professionals de la publicitat i del món de la televisió per donar un aire molt més actual i contemporani al personatge de Cervantes. Igualment i com segell característic de les seves produccions, David Campos incorpora una formació de quatre músics en directe dins del segon acte, La Barruezo & Bohèmia Camerata, donant una visió profundament renovadora d'aquesta obra del segle XIX.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!