El concepte d'hibridació en la musicologia

La Porta Clàssica 15-05-2010

-La Jove Associació de Musicologia us convida a la propera sessió dels “DeWatts. Trobades Musicològiques” que tindrà lloc el dilluns 17 de maig a les 19 hores.

Què és?

Els DeWatts són un espai de discussió i intercanvi d’inquietuds sobre temes musicals des d’una perspectiva musicològica àmplia i oberta que permeti abordar qualsevol fet musical des de punts de vista diversos. L'objectiu d'aquestes trobades és crear un espai de diàleg entre persones interessades en la música i que tinguin ganes de compartir els seus punts de vista. En cada sessió comptarem amb un conductor que presentarà breument un tema i llençarà preguntes i qüestions per a generar un debat.

Quan es fa?

Les sessions es fan regularment en dilluns una vegada el mes en horari de 19 a 20,30h. Us hi esperem amb gran il·lusió i puntualitat, ja que l'estona que tenim està molt ajustada per les característiques de l'activitat.

On?

Aquestes trobades tindran lloc a l'Espai Mallorca, al c/ del Carme 55, al barri del Raval de Barcelona.

 

Sessió 5

A l'entorn del concepte d'hibridació, conduïda per Javier Galiana

Des de fa alguns anys, el concepte d'hibridació cultural s'ha aplicat als estudis musicològics per a explicar processos i resultats musicals en els que la mescla de cultures és un factor determinant. Com a musicòlegs, té sentit plantejar-se la qüestió de fins a quin punt és necessari comptar amb marcs epistemològics d'altres disciplines -com l'antropologia, la sociologia, la història o l'economia-, o si hem de partir del propi fet musical fins arribar a nivells més teòrics. Fins on és pertinent situar el terme hibridació? Quines tipologies musicals pot generar? En quina mesura ens ajuda a ampliar coneixements en la disciplina? Quines relacions té amb altres disciplines com la política, la història, l'antropologia o la sociologia? Sempre hi ha hagut hibridació en termes generals? Aquestes són algunes de les preguntes que abordarem en la trobada.


Organitzat per...
JAM. Jove Associació de Musicologia
http://lamusicologia.wordpress.com

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!