El Festival Internacional de Música de Tarragona celebra el seu desè aniversari

La Porta Clàssica 01-07-2010

-El ja consolidat Festival Internacional de Música de Tarragona arriba enguany a la desena edició amb la seva habitual oferta de cursos i concerts amb professionals de primera línia del panorama musical actual. L'esdeveniment, organitzat pel Conservatori de Música de la ciutat i la Diputació de Tarragona, tindrà lloc del 2 a l'11 de juliol.

En l'edició d'aquest any, el festival oferirà un total de 14 cursos per a instrumentistes, cantants i compositors. Els encarregats d'impartir-los seran els professionals Albert Attenelle (piano), Carles Trepat (guitarra), Ana Luísa Chova (cant), John Aigi (trompeta), Will Sanders (trompa), Simon Wills (trombó) i Júlia Gallego (flauta travessera). Pel que fa a la corda, Isabel Vilà (violí), Rivka Golani (viola), Leonid Gorokhov (violoncel) i Thomas Martin (contrabaix). A més comptarà amb la presència de l'Endellion String Quartet en el curs de música de cambra i d'Agustí Charles en el de composició i anàlisi. Per últim, el quintet Boston Brass oferirà una màster class per a metalls.

El repertori de concerts que recull el festival, celebrats tots ells a l'Auditori Caixa Tarragona, inclourà els recitals de Carles Trepat, el quintet Boston Brass, l'Endellion String Quartet i el duet format per Rivka Golani y Miguel Ángel Dionis. Per segon any consecutiu, la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT), composta per estudiants dels conservatoris de Tortosa, Reus i Tarragona, serà l'encarregada d'inaugurar aquest cicle de concerts.

Com a novetat, destaca l'acte inaugural amb l'espectacle 'Aquastomp', una barreja de dansa de la Polinèsia, percussió i efectes lumínics i aquàtics. Qui vulgui gaudir d'aquesta atractiva performance té una cita el proper 2 de juliol a les 10 de la nit a la Plaça Santiago Rusiñol (Plaça de les Cols).

Per a inscripcions i informació més detallada del festival i els cursos, es troba a disposició dels interessats la pàgina web del festival:

www.dipta.cat/festivalmusicatarragona

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!