El Museu de la Música celebra la Festa de la Música

La Porta Clàssica 18-06-2011

Demà diumenge 19 de juny

-En el marc de la celebració de la Festa de la Música, el Museu de la Música presenta l'audició comentada La veu d'escola: de Monteverdi a Granados, un recorregut per la música per a cantant solista dels darrers 400 anys. La soprano Olga Miracle oferirà als visitants del Museu la possibilitat de conèixer la història d'aquest gènere, acompanyada al clavicèmbal i al piano per la intèrpret Marju Vatsel. L'audició tindrà lloc diumenge 19 de juny en dues sessions, a les 12h i a les 13h obertes al públic de totes les edats i amb una durada de 30 minuts.

La música per a cantant solista neix de la mà d'autors com Claudio Monteverdi al segle XVII. El seu objectiu era transmetre amb major claredat els sentiments i les idees de la música barroca. Al llarg de quatre segles aquest estil ha evolucionat fins avui i s'han implantat nombroses escoles per tot arreu.

Olga Miracle i Marju Vatsel ens proposaran un viatge als diferents estils que han caracteritzat la música per a cantant solista, però també als aprenentatges i als mètodes que les escoles han proposat a moltes generacions de cantants: la tècnica interpretativa, la inflexió de la veu, la postura del cos, la respiració, etc... La selecció de peces que ens oferiran revelaran les peculiaritats i matisos propis de cada època.

A la tarda, també en el marc de la celebració de la Festa de la Música, tindrà lloc una nova jornada dedicada a descobrir les sonoritats dels instruments Baschet. Dins del marc del "Silenci, fem música", el públic podrà conèixer i interactuar amb els instruments i escultures sonores de l'exposició temporal en una sessió conduïda per Jordi Casadevall, Martí Ruíz, Pep Martínez i Andreu Ubach.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!