Estrena mundial del ballet Ariel

La Porta Clàssica 29-01-2011

Aquesta nit, dins de les Festes Decennals de Valls

-Aquesta nit tindrà lloc a Valls l'estrena mundial del ballet Ariel amb música de Robert Gerhard, textos de Josep Vicenç Foix i escenografia del pintor Joan Miró. Aquesta obra, escrita el 1934 i que un any més tard rebé el Premi Isaac Albéniz de la Generalitat de Catalunya, sorgí de la col·laboració del compositor amb Leonide Massine, coreògraf de la companyia dels ballets russos, que dirigia Anton Dorothi. Massine, no obstant, renuncià a fer-ne la coreografia al considerar que l'obra era massa simfònica i aquesta només va ser estrenada en versió de suite de concert el 19 d'abril de 1936 al Palau de la Música Catalana, dirigida per Hermann Scherchen.

La composició s'inspira en el personatge de La tempesta de Shakespeare i va comptar amb les col·laboracions del poeta J. V. Foix per al guió i de Joan Miró per a uns decorats que van ser considerats "massa abstractes".

Els Amics de la Música de Valls, amb el suport del Centre Robert Gerhard, impulsen l'estrena mundial del ballet Ariel, dins les Festes Decennals de la Candela de Valls. A més de la música, guió i decorats originals, s'hi sumarà la coreografia de Montse Colomé, l'escenografia i vestuari de Llorenç Corbella i la direcció artística de Carme Vidal. En la producció hi participarà l'Orquestra Camerata XXI dirigida per Tobias Grossmann i 300 escolars de la ciutat que actuaran com a ballarins.

A més de l'estrena d'aquesta nit, demà es faran dues representacions més al Centre Cultural Municipal de Valls.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!