Fede Comín guanya el 15è Concurs de Cantautors d'Horta

La Porta Clàssica 11-06-2011

-El passat cap de setmana va tenir lloc al Centre Cívic Matas i Ramis d'Horta-Guinardó, a Barcelona, el 15è Concurs de Cantautors que organitza aquesta entitat. D'aquest concurs n'han sortit artistes, aleshores emergents, com Estopa o l'Anna Roig i l'Ombre de ton chien.

De les 80 maquetes presentades inicialment i després de dos dies intensos de semifinals en què cada un dels 26 cantautors seleccionats va haver d'interpretar tres cançons amb un màxim de dos acompanyants, es va arribar a la final amb 10 grups. Es podien presentar grups de fora de Catalunya, fet que va ampliar llengües i accents, com demostra el resultat del concurs.

El guanyador va ser el cantautor argentí instal·lat des de fa deu anys a Granada, Fede Comín, que es va presentar amb els temes Mira como tiemblo, El Hormiguero i Puente, i s'endú, entre d'altres premis, poder actuar a la propera edició del Barnasants. El segon premi va ser per al brasiler instal·lat a Galícia Gustavo Almeida. I el tercer premi es va repartir ex-aequo entre el grup Venancio y los Jóvenes de Antaño i la cantautora Yolanda Pérez.

El premi popular dels assistents a la final també va recaure al guanyador pel jurat, Fede Comín, mentre que el premi popular a través del twitter va ser per al grup igualadí Mínnim.

El jurat va estar format per Rusó Sala, cantautora guanyadora de l'anterior edició del concurs, Josep Maria Garcia Plaja i Carmen Martín, president i membre de la junta directiva, respectivament, de l'Associació d'Amics de la Música de Barcelona (AMB) Juan Gómez d'El Sobrino del Diablo, i Glòria Soler, crítica musical i coordinadora de lpc3.com.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!