Gong 2010. V Festival de noves sonoritats i instruments no convencionals

La Porta Clàssica 12-06-2010

24 i 25 de juliol a les Coves del Salnitre de Montserrat

-El Festival Gong de noves sonoritats i instruments no convencionals que es celebra a les Coves del Salnitre de Collbató (Montserrat) arribarà a la seva V edició els propers 24 i 25 de juliol. Caracteritzat per donar a conèixer nous sons i instruments únics en un entorn natural d'acústica excepcional, és ja un referent a nivell nacional.

El Festival Gong pujarà el teló el proper dissabte 24 de juliol amb el concert "Noves vibracions de nous instruments" de Katharina Flückiger, una artista suïssa formada en el camp de l'art, la pedagogia i la teràpia. Els instruments que toca Katharina son únics i de nova creació. La interacció d'aquests instruments fan possible un clima sonor del tot desconegut i original amb un cert aire ancestral però que és alhora contemporani. Un espectacle del tot adient per descobrir dins de les Coves del Salnitre de Collbató.

Aquesta nova edició del Festival Gong presenta per primera vegada El Petit Gong, un espai dedicat als més menuts i creat des d'una perspectiva infantil. La cita serà el dissabte 24 de juliol i en aquesta ocasió, la base musical de l'orgue i la melodia cristal·lina del hang seran els protagonistes i aniran dibuixant els escenaris i paisatges d'un conte musicat que encisarà els més menuts. L'espectacle tindrà lloc a l'església de Sant Corneli de Collbató. El concert que explicarà sonorament "El conte de la fulleta", arribarà de la mà del reconegut organista valencià Juan de la Rubia i del percussionista israelià Ravid Goldschmidt.

Després de l'èxit obtingut en la passada edició, el públic podrà tornar a gaudir del Passeig Musical, que torna per descobrir-nos els espais interiors de les Coves del Salnitre amb la dimensió afegida de la música. Com en anteriors edicions, el públic, en lloc de romandre assegut durant tot el concert, serà un espectador actiu que podrà anar descobrint els escenaris i les formes escultòriques de les coves.

El Passeig Musical s'estén per tot el recorregut de les coves d'uns 500 metres de llarg, dividit en cinc espais, on l'espectador podrà gaudir de diferents sonoritats procedents dels instruments anomenats vibracionals a la vegada que passeja per ancestrals paisatges.

Un any més, La terrassa del Gong estarà a la disposició del públic. Un escenari on, després del concert de Katharina Flückiger del dissabte 24 i el Passeig Musical del 25 de juliol, el públic podrà descansar còmodament compartint amb els amics una de les taules de la terrassa i degustar una excel·lent varietat de refrescs i  productes gastronòmics naturals, mentre es gaudeix de l'aire fresc del capvespre, unes vistes espectaculars que arriben fins al mar i l'escolta d'una música suau. Aquest any, els espectadors gaudiran de forma sonora de l'espectacle visual de la mà de Marc Vila i Guillem Aguilar que ens acompanyaran amb el so de la kalimba entre d'altres exòtics instruments.

El Festival Gong compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Collbató i el Patronat de la Muntanya de Montserrat de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!