Ibercàmera presenta nova temporada

La Porta Clàssica 10-04-2011

-Ibercàmera ha presentat la seva nova temporada 2011-2012 amb ànim de donar continuïtat a l'organització de concerts de producció pròpia tot i els difícils moments pels quals passa el món de la cultura.

La programació de la 28a temporada proposa vuit concerts orquestrals i tres recitals de solistes repartits entre L'Auditori i al Palau de la Música. L'organització ha volgut destacat la coincidència en el cartell dels tres directors que conformen la línia generacional de referència: Lorin Maazel, Valeri Gergiev i Daniele Gatti, fet excepcional i probablement irrepetible. Tots tres protagonitzaran concerts especials: Gergiev dirigirà en una vetllada els tres grans ballets de Stravinsky. Lorin Maazel ve per primer cop amb l'Orchestre de Paris per interpretar un programa amb obres mestres del repertori francès. I Daniele Gatti torna amb la Novena simfonia de Mahler, que a Ibercàmera només han dirigit els directors més importants.

El concert inaugural suposarà la primera col·laboració entre el violinista Pinchas Zukerman i la pianista Maria João Pires. També debutarà al cicle Yuja Wang, la nova estrella del piano xinesa que està suscitant tot tipus d'elogis a la premsa internacional.

Però la principal novetat és que per primer cop, es presenta un programa d'actes extraordinaris per complementar l'oferta. D'entrada, la conferència i masterclass d'Alfred Brendel en col·laboració amb el Conservatori de Barcelona. Però especialment un cicle de quatre documentals sobre grans personalitats musicals lligades estretament a la trajectòria d'Ibercàmera: Sergiu Celibidache, Valeri Gergiev, Sviatoslav Richter i Alfred Brendel. Les projeccions es faran als Cinemes Alexandra de Barcelona i aniran precedides d'una introducció per part d'un ponent.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!