III Premi Miquel Marti i Pol a la millor poesia musicada en català

La Porta Clàssica 27-11-2010

-El passat dijous 25 de novembre es va dur a terme a la seu de la SGAE de Barcelona l'acte de lliurament del III Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura que patrocina el Celler Vall Llach.

El Premi s'atorga cada any a la millor cançó amb música original basada en un poema en llengua catalana.

El jurat d'enguany, format per Emili Teixidor (escriptor), Lluís Marrasé  (periodista, expresident de l'ACIC), Ramon Muntaner (director de la SGAE a la Zona Mediterrània), Lluís Gendrau (periodista i director editorial del Grup Enderrock) i Lluís Llach (cantant), va declarar guanyadors exaquo a Joan Manuel Galeas per la cançó Em declaro vençut a partir d'un poema de Miquel Martí i Pol Òscar Briz per la cançó Sense futur, a partir d'un poema de Salvador Espriu.

El premi està dotat amb la suma de 5.000 € i una escultura d'en Josep Bofill. 

El premi especial del jurat, corresponent a la segona cançó més votada,  ha estat per a Santi Arisa per la cançó Punt i final, a partir d'un poema de Miquel Martí i Pol del disc Tot és en tot (Temps Record, 2010).

Les finalistes han estat Bikimel amb la cançó Jonàs, de Maria Cabrera del disc Stat jònic (Temps Record, 2009) i Ivette Nadal amb la cançó Eco del sol detingut, de Joan Brossa del disc A l'esquena d'un elefant (RGB Suports, 2010).

Totes les cançons es poden escoltar a la pàgina web del Celler Vall Llach.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!