Jazz Terrassa presenta el seu 27è Festival

La Porta Clàssica 30-01-2008

Del 20 de febrer al 16 de març de 2008

Jazz Terrassa ha presentat aquest migdia en roda de premsa la 27ena edició del Festival, amb la presència del regidor de cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Amadeu Aguado, el president d’amics de les Arts i JJMM, Ernest Castañé, i la coordinadora del Festival, Susanna Carmona.

Enguany el Festival anirà del 20 de febrer al 16 de març, s’han programat 42 concerts, 16 dels quals gratuïts, i hi participaran 275 artistes. Carmona n’ha destacat la diversitat estilística i la internacionalitat dels músics, i el gran nombre de presentacions discogràfiques, concerts en primícia i produccions pròpies.

D’europeus vindran els francesos Jean-Luc Ponty, Martial Solal, Richard Galliano i Five in Orbit; italians com Paolo Fresu; el suec Jeff Lundgren; alemanys com els components de Monk's Casino liderats per Alexander Von Schlippenbach o la representació belga amb la banda de Toots Thielemans. Les figures nord-americanes també són protagonistes al programa d'enguany. La vocalista Ann Hampton Callaway, convidada de la Big Band Jazz Terrassa; els saxofonistes Pee Wee Ellis i Charles McPherson, els bateristes Bobby Durham i Nasheet Waits, el pianista Jason Moran, la banda Metro i l’organista Rhoda Scott. El Jazz oriental hi serà present amb la pianista Eri Yamamoto i el seu trio nipó.

Com és segell del Festival les propostes nacionals són part indispensable de l’oferta de concerts. El baterista Guillermo McGill, el guitarrista Niño Josele, els saxofonistes Perico Sambeat, Ramón Cardo, Jesús Santandreu, l'harmonicista Antonio Serrano, els pianistes Mariano Díaz, Ramon Escalé, José Reinoso, els teclistes Arecio Smith o Phil Wilkinson en són capdavanters.

Enguany les propostes populars se centren a la plaça Vella i la plaça Catalunya, a més del Parc de Vallparadís, escenari del ja tradicional Pícnic Jazz que aquest any celebra el seu desè aniversari. A banda dels directes, el programa del Festival inclou altres disciplines artístiques relacionades amb el jazz: un cicle de cinema, exposicions, conferències, una fira del disc, un concurs de fotografia, i una trobada de lindyhoppers.

Jazz Terrassa, fidel a la seva línea de programar concerts de club al marge dels circuits comercials, pretén organitzar un Festival amb personalitat pròpia que sigui un aparador de l’oferta jazzística actual en totes les seves vessants i procedències.

Les entrades anticipades es posaran a la venda aquest divendres 1 de febrer als canals habituals: telèfon 902180677, internet www.entradesct.es, oficines de Caixa Terrassa, la Nova Jazz Cava i l’oficina de Jazz Terrassa. Més informació a la nostra web www.jazzterrassa.org.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!