Jornada cultural al Monestir romànic de Sant Miquel de Cruïlles

La Porta Clàssica 17-06-2011

El Gat Bornaix

Diumenge 19 de juny

-El monestir de Sant Miquel de Cruïlles és una de les mostres d'art romànic més importants que s'han conservat al Baix Empordà. Els seus veïns estan decidits a donar-lo a conèixer i apropiar-se'l i per això, per tercer any consecutiu, organitzen El Gat Bornaix, una jornada musical i cultural que gira entorn del monestir.

El Gat Bornaix és el nom que es dóna tradicionalment a la geneta en alguns racons de l'Empordanet, especialment a les Gavarres. Aquesta forma lingüística pròpia dóna nom a una vetllada musical a l'aire lliure dedicada a la creació emergent en un entorn emblemàtic com l'antic claustre.

Es tracta d'una proposta basada en l'escena independent catalana, grups novells però beneïts per la crítica musical com Oliva Trencada (Mallorca), Joan Colomo (Sant Celoni) i Very Pomelo (Flix/Barcelona), que tocaran a partir de les 18h.

Però no només hi haurà música. Al migdia hi haurà un vermut acompanyat de la poesia de Pau Gener Galín i del circ de La Paya S.A. I durant tot el dia es podran visitar dins la nau del monestir les exposicións Ceràmica de Marcos Pacheco i Sol d'hivern, ombra d'estiu dels Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí. També es preveuen visites guiades per conèixer millor el patrimoni històric de Sant Miquel de Cruïlles.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!