La crítica musical a DeWatts, altra vegada

La Porta Clàssica 29-05-2010

Reflexions entorn a la crítica musical (segona part), conduïda per Maria Salicrú-Maltas

-La Jove Associació de Musicologia us convida a la propera sessió dels “DeWatts. Trobades Musicològiques” que tindrà lloc el dilluns 31 de maig a les 19 hores i que serà la continuació de la sessió del passat 26 d'abril.

Què és?

Els DeWatts són un espai de discussió i intercanvi d’inquietuds sobre temes musicals des d’una perspectiva musicològica àmplia i oberta que permeti abordar qualsevol fet musical des de punts de vista diversos. L'objectiu d'aquestes trobades és crear un espai de diàleg entre persones interessades en la música i que tinguin ganes de compartir els seus punts de vista. En cada sessió comptarem amb un conductor que presentarà breument un tema i llençarà preguntes i qüestions per a generar un debat.

Quan es fa?

Les sessions es fan regularment en dilluns una vegada el mes en horari de 19 a 20,30h. Us hi esperem amb gran il·lusió i puntualitat, ja que l'estona que tenim està molt ajustada per les característiques de l'activitat.

On?

Aquestes trobades tindran lloc a l'Espai Mallorca, al c/ del Carme 55, al barri del Raval de Barcelona.

 

La propera...

Reflexions entorn a la crítica musical (segona part), conduïda per Maria Salicrú-Maltas

L'objectiu de la sessió és continuar la reflexió sobre les característiques de la crítica musical i sobre la metodologia que s'utilitza per a realitzar la crítica d'un concert o d'un enregistrament, tant als mitjans generalistes com als especialitzats. Es proposa el treball de textos de crítiques i cròniques musicals (que es poden descarregar al nou web de la JAM: www.musicologia.cat)  i un posterior debat a partir del plantejament d'una sèrie de preguntes, com per exemple: el model actual de crítica musical aporta informacions i continguts interessants al lector (sobretot al lector-músic) o bé caldria trobar una alternativa viable, sobretot en les crítiques que es publiquen en mitjans especialitzats? El periodista musical té la mateixa capacitat que un musicòleg per a realitzar crítica musical? ¿S'haurien d'establir unes característiques mínimes per a que totes les crítiques informessin al lector, fossin constructives envers el músic criticat o bé hi constés en elles cert vocabulari bàsic musical? Podria funcionar aquest ideal de crítica? Ajudaria a valorar les creacions musicals?Organitzat per...
JAM. Jove Associació de Musicologia
http://lamusicologia.wordpress.com

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!