La Nova Cançó. La veu d'un poble

La Porta Clàssica 06-06-2010

Exposició i concerts al Museu d'Història de Catalunya

-L'exposició La Nova Cançó. La veu d'un poble és un recorregut, des dels inicis de la Nova Cançó fins a l'herència llegada a les noves generacions, que evoca sobretot el paper dels cantants en la lluita antifranquista i en el trànsit de la dictadura a la democràcia. La mostra fa un homenatge als d'artistes que van donar visibilitat als anhels de tota una generació, la veu d'un poble, i l'impuls que van donar els promotors que van crear i desenvolupar la indústria discogràfica catalana i en català.

La Nova Cançó. La veu d'un poble és una exposició de gran format amb escenografies evocadores; gairebé 300 objectes com cartells, cobertes de discos, documents, manuscrits i una escultura; més de 150 fotografies, algunes d'elles inèdites, de grans fotògrafs; i, audiovisuals.

L'exposició, que té a Pilar Aymerich i Xevi Planas com a comissaris, es podrà visitar al Museu d'Història de Catalunya del 4 de juny al 31 d'octubre de 2010.

El Museu d'Història de Catalunya ha programat com a complement a l'exposició La Nova Cançó. La veu d'un poble, sobre la història d'aquest fenomen musical, un cicle de recitals a la terrassa amb actuacions de cantants de la Nova Cançó i nous intèrprets hereus del moviment. Als recitals de la terrassa, que es faran tots els dijous de juliol i agost i el 2 i 10 de setembre, estaran protagonitzats per cantautors clàssics com Jaume Sisa, Quico Pi de la Serra, Toti Soler, Joan Isaac, Francesc Burrull i el Grup de Folk i nous intèrprets com Roger Mas, Sanjosex, Mazoni, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien i Miquel Lladó. Seran un total d'11 concerts al preu de 4 euros i amb reserva prèvia. El tiquet d'entrada al concert permetrà la visita a l'exposició el mateix dia de cadascuna de les actuacions.

Recitals de Nova Cançó

Nits d'estiu a la terrassa del Museu d'Història de Catalunya

1 juliol

Jaume Sisa

8 juliol

Grup de Folk

15 juliol

Joan Isaac

22 juliol

Mazoni

29 juliol

Sanjosex

5 Agost

Pi de la Serra

12 Agost

Francesc Burrull

19 Agost

Toti Soler

26 Agost

Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien

2 Setembre

Miquela Lladó

10 Setembre

Roger Mas

El cicle de recitals està compost per un total d'onze concerts al preu de 4 euros. Per assistir-hi cal reservar l'entrada, a partir del 15 de juny, al telèfon 93 552 61 82 (de dilluns a divendres de 10 a 18 h.) o a l'adreça de correu electrònic concertsestiu.mhc@gencat.cat. L'Aforament als concerts està limitat a les places que permet la terrassa del Museu d'Història de Catalunya. El tiquet d'entrada al concert permetrà la visita a l'exposició el mateix dia de cadascuna de les actuacions. Aquestes dies l'exposició amplia l'horari de visita en tres hores, és a dir, de 10 a 22 h.

El cicle de recitals de Nova Cançó a la terrassa està organitzat pel Museu d'Història de Catalunya i l'Institut Català de les Indústries Culturals, institucions que depenen del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!