La Schubertíada a Vilabertran arriba enguany a la seva XIXª edició

La Porta Clàssica 14-08-2011

Del 17 d'agost al 9 de setembre de 2011

-Des de mitjans d'agost fins a començaments de setembre, la petita vila empodanesa de Vilabertran es converteix en cita ineludible pels amants de la música de cambra i el lied. La  programació d'enguany aposta de manera imaginativa per la qualitat de manera radical i innegociable i està dominada per intèrprets que,  principalment  es troben als inicis d'espectaculars carreres internacionals.

És el cas del baríton Nikolaj Borchev, nou membre de la companyia de l'Òpera de Viena, que inaugura el festival amb el cicle més complex i apassionant de la història del lied: Winterreise de Franz Schubert, acompanyat pel mestre de mestres Wolfram Rieger; o de la pianista Katia Buniatishvili, sol·licitada ja pels festivals més prestigiosos del món i que a Vilabertran es presenta per partida doble, en un recital solista en el que afrontarà la gran Sonata de Franz Liszt, i en un concert en el que compartirà escenari amb el Quartet Quixote.

Repeteixen enguany aparició a la Canònica de Vilabertran el Quartet Casals amb un atractiu programa que va del barroc anglès de Purcell fins a la música de cambra de Xostakòvitx, així com la soprano Mojca Erdmann, habitual ja del Festival de Salzburg i que tan bon record va deixar l'any passat a Vilabertran.

Completen el programa la jove i emergent soprano alemanya Anna Elizabeth Müller i els membres de l'Orquestra de la Schubertíada amb un programa de cambra i un d'orquestral, juntament amb la soprano Marta Mathéu i la direcció, una vegada més, del mestre Antoni Ros Marbà, que dirigirà obres de Britten, Montsalvatge i Dvorak.

Paral·lelament i en el ja consolidat cicle Concert Debut cal destacar la presència del violinista Miguel Colom, cridat a ser un nom important en el panorama internacional els propers anys, així com el Trio Mozart de Deloitte i el Dúo Moreno Gistaín.

La Schubertíada a Vilabertran és un rara avis, un petit miracle musical que es desenvolupa cada final d'estiu en una petita església empordanesa. Una cita ineludible per als autèntics amants de la música.

 

Més informació:

2011 Schubertíada a Vilabertran

 

Venda i reserva d'entrades:

Venda d'abonaments a partir de l'1 de març de 2011
Venda d'entrades a partir de l'1 d'abril de 2011
Telèfon de reserva: 972 500 117 (matins)
o l'adreça electrònica: info@jmfigueres.cat

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!