La violoncel·lista Beatriz Blanco guanya el Primer Palau 2010

La Porta Clàssica 24-11-2010

-Beatriz Blanco, jove violoncel·lista nascuda a Valladolid el 1987, és la guanyadora del primer premi del certamen en la seva quinzena temporada, acompanyat d'una dotació econòmica de 9.000 euros, gràcies a la seva interpretació del Concert per a violoncel i orquestra en La menor, op. 129 de Robert Schumann; una actuació que li ha valgut el reconeixement màxim del Jurat, format per Eva Graubin, Eulàlia Solé, Alfons Reverté, Cristoforo Pestalozzi i Lluís Millet. El segon premi ha estat atorgat ex aequo al violinista Roberto González-Monjas i al saxofonista Xavier Larsson, amb una dotació econòmica de 3.000 euros cadascun. 

D'altra banda, el Jurat de la Crítica, format per Mercedes Conde Pons, Jaume Comellas, Jordi Maluquer, Javier Pérez Senz i Xavier Pujol, ha acordat distingir amb el seu premi el mateix Xavier Larsson. El Premi de la Crítica va acompanyat d'un crèdit de 1.000 euros en la compra de material musical.

El cicle Primer Palau, a més de donar l'oportunitat a joves talents de debutar com a solistes al Palau de la Música Catalana, els promou mitjançant el programa Primer Palau en Gira. Una programació de concerts que permet als participants del certamen actuar en el marc de diversos cicles, festivals i altres esdeveniments. En aquestes quinze temporades, aquesta iniciativa haurà permès la presència de joves músics en més de 200 concerts.

 

Cloenda del Primer Palau 2010

Demà, 25 de novembre, a les 20.30 h, se celebra el tancament de l'actual temporada del Primer Palau amb el lliurament dels esmentats premis i diplomes als guanyadors en una gala que serà presentada per Alfred Rodríguez Picó.

En el marc d'aquesta cerimònia, el guanyador de l'any passat, el guitarrista Alí Jorge Arango, oferirà un concert de cloenda amb la JONC Filharmonia, sota la direcció de Manuel Valdivieso. El programa inclou el Concert per a guitarra i orquestra núm. 1, en Re major de M. Castelnuovo-Tedesco, l'Idil·li de Siegfried de R. Wagner i el Concert per a guitarra i orquestra núm. 3, "Elegíac" de L. Brouwer.  

 

Fotografia de Lorenzo Di Nozzi

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!