L'Auditori ja té director

La Porta Clàssica 31-07-2011

El musicòleg Oriol Pérez Treviño substituirà Joan Oller

-Després d'un concurs fallit i d'unes eleccions municipals pel mig, finalment i després de sis mesos amb el càrrec vacant, el regidor de cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana i el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell van consensuar aquest dijous el nom d'Oriol Pérez Treviño com a nou director general de L'Auditori.

Oriol Pérez, que figurava entre els finalistes al concurs que un jurat internacional va declarar desert, serà presentat al setembre coincidint amb la inauguració de la temporada 2011-2012.

Nascut a Manresa l'any 1972, Oriol Pérez Treviño és llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorand en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. La seva formació musical se centra en les disciplines de flauta de bec i fagot, estudis que ha seguit a l'escola ESCLAT i al Conservatori Professional de Música de Manresa.

Actualment és coordinador executiu del Centre Robert Gerhard ubicat a l'Auditori i dedicat a la promoció i difusió del patrimoni musical català. En aquesta línia ha desenvolupat diversos projectes editorials, discogràfics i concertístics relacionats estretament amb el patrimoni musical dels països de parla catalana i en col·laboració amb la iniciativa privada.

Director general de l'Acadèmia 1750 & Orquestra Històrica del Festival de Torroella l'any 2007, exerceix, des del setembre de l'any 2009, com director i màxim responsable del Festival de Torroella de Montgrí, festival on prèviament havia treballat com a director adjunt (2006-2009) i com a assistent (2001-2005).

Entre el 2000 i el 2009 va ser també coordinador general de la Xarxa de Músiques de Catalunya. Al capdavant d'aquest programa, va impulsar la celebració de més de 1.200 concerts a Catalunya per promocionar els joves intèrprets catalans i portar l'oferta musical a tot el país amb el suport del Departament de Cultura i en col·laboració amb les administracions locals.

També realitza assíduament conferències, publicacions, encàrrecs editorials i comissariats d'exposicions. Així mateix és membre de la Comissió Artística de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i membre del Patronat de l'Escola Superior de Música de Catalunya.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!