L'ESMUC celebra deu anys

La Porta Clàssica 24-10-2010

 

-L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) donarà el tret de sortida als actes de celebració del seu desè aniversari amb el concert inaugural del curs acadèmic 2010 - 2011 que es farà demà dilluns 25 d'octubre a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona a les 19:00 hores. Amb motiu d'aquest esdeveniment s'estrenaran dues obres, escrites especialment per a l'ocasió, pels compositors, i professors de l'Escola, Feliu Gasull i Mauricio Sotelo. L'entrada és gratuïta.

L'obra de Feliu Gasull, El Clot del Boc, es basa en textos d'autors catalans dels segles XX i XXI i serà interpretada per una orquestra simfònica formada per graduats, estudiants i professors de l'Escola. L'orquestra també comptarà amb la participació, com a solistes, dels graduats Jordi Sabata, Sílvia Pérez-Cruz i Xavier Sabata, i la professora Assumpta Mateu. El professor Xavier Puig serà l'encarregat de dirigir la formació.

L'obra de Mauricio Sotelo, Cripta Colònia Güell, amb clares reminiscències flamenques i sons transversals, serà executada per un conjunt de professors i graduats del centre, amb la participació de les cantaoras Alba Carmona i Alba Guerrero, i els músics Vicens Prats, Magdalena Barrera, Joan Enric Lluna, Xavier Castillo, Oroitz Maiz, Raquel Castro, Yuval Gotlibovich, Damián Martínez, Juan Carlos Gòmez, Pedro Estevan, Nan Mercader, Juan Carlos Garvayo, Ignacio Bori i Horacio Fumero.

La tradicional inauguració de curs, que es fa anualment amb una classe magistral i l'actuació de diferents formacions de l'ESMUC, s'ha substituït aquest any de forma excepcional, per un doble concert on es conjuga la creació artística, la interpretació musical i l'esforç organitzatiu de tota la comunitat educativa de l'Escola posant l'accent en l'àmbit artístic i musical.

L'acte comptarà amb la presència de l'Hble. Sr. Ernest Maragall, conseller d'Educació i president del patronat de la Fundació per a l'ESMUC.

Al llarg de tot el curs s'ha previst l'organització de diferents activitats sota el segell de la celebració dels deu anys d'existència de l'Escola. La cloenda d'aquest programa de concerts es farà el 16 de juny de 2011 amb una actuació conjunta de l'Orquestra simfònica i la Big Band de l'ESMUC sota la direcció del compositor i saxofonista, Tim Garland, que estrenarà una obra composta per aquesta commemoració. També s'han previst diferents actuacions fora de Barcelona, com ara l'actuació de l'Orquestra simfònica de l'ESMUC el 28 de gener de 2011 al Teatre L'Atlàntida de Vic.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!