L'ESMUC es deixa veure pel territori

La Porta Clàssica 22-01-2011

El cicle Grans Conjunts celebra els deu anys de l'escola

-L'Escola Superior de Música de Catalunya continua amb la celebració del seu desè aniversari i en aquesta ocasió a través del cicle de concerts dels Grans Conjunts que es desenvoluparà al llarg de la pròxima setmana. En aquesta ocasió, els intèrprets que participen a la Cobla, el Conjunt de Saxos i l'Orquestra Simfònica seran els protagonistes de la primera trobada de l'any. Els concerts es faran del 24 al 28 de gener i, com a novetat, enguany, a més de Barcelona, també es fan actuacions a Terrassa i Vic, sortint de la capital catalana i responent a l'objectiu d'incrementar el lligams de l'ESMUC amb el sector educatiu musical i professional del país. Marcel Sabaté, Karlheinz Miklin i Lutz Koehler són els directors convidats per dirigir les tres formacions.

Els Grans conjunts són una activitat extracurricular i tenen un caràcter estable, tot i que la composició de les seves plantilles varia per a cada encontre. Tradicionalment, des del 2007, les formacions bàsiques, que de vegades s'amplien, són l'Orquestra Simfònica, la Big Band, La Cobla, el Conjunt de Música Antiga i La Banda. En aquest curs també cal comptar amb els protagonistes d'aquest concert, el Conjunt de Saxos. L'objectiu dels Grans Conjunts és oferir un exercici de pràctica professional als estudiants de l'ESMUC i, a la vegada, mostrar la tasca formativa que es fa durant el curs.

El Conjunt de Saxos tocarà en públic per primera vegada el dia 25 de gener, a les 22 hores, a la Nova Jazz Cava de Terrassa. Karlheinz Miklin dirigirà sobre l'escenari un grup de vuit saxos més una base rítmica que interpretaran un ampli i heterogeni repertori de temes. El concert, com és habitual a la Nova Jazz Cava, finalitzarà amb una Jam Session amb la resta de músics que hi vulguin participar.

L'Orquestra Simfònica de l'ESMUC interpretarà la Simfonia inacabada de Schubert i la Primera Simfonia de Mahler sota la direcció de Lutz Koehler, actualment professor de l'Escola. Ho farà en una doble actuació, el dia 27 de gener a la Sala Pau Casals de L'Auditori de Barcelona, a les 19 hores (gratuït) i el dia següent, 28, al Teatre L'Atlàntida de Vic, a les 20,30h. (10€).

La Cobla, amb Marcel Sabaté, dedicarà la seva actuació del dia 24 de gener, a les 19 hores, a la Sala Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona a commemorar el centenari del músic, compositor i violinista Rafael Ferrer.

El Cor i Orquestra de Música Antiga de l'ESMUC actuarà el dilluns 4 d'abril a l'Església de Sant Felip Neri (20,30 h.), dins el XXXIVè Festival de Música Antiga de Barcelona.

 

Concerts fora de Barcelona

Emmarcat en la celebració dels deu anys de l'ESMUC, un dels objectius prioritaris és poder estendre les seves activitats i concerts per tot el territori català i així donar sentit a la seva pròpia definició de centre, com a única Escola Superior de Música de Catalunya, d'àmbit públic. Aquest mes de gener, els concert del Conjunt de Saxos a la Nova Jazz Cava de Terrassa, o el de l'Orquestra Simfònica a Vic són exemples d'aquesta intenció. Durant aquest curs, i coincidint amb el Cicle Chopin ESMUC 2010, també s'han organitzat concerts d'estudiants a diferents conservatoris catalans com ara Granollers, El Vendrell, Igualada o Manresa.

Enguany, al juny, i com a cloenda del desè aniversari, s'ha previst una actuació conjunta de l'Orquestra simfònica i la Big Band, dirigides per Tim Garland, el 17 de juny, a la Sala Pau Casals de L'Auditori de Barcelona.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!