L'OCM busca petits mecenes

La Porta Clàssica 10-07-2011

Pretén finançar l'enregistrament d'una òpera d'Albert Guinovart

-L'Orquestra Camera Musicae és la primera de tot Catalunya i l'Estat Espanyol a presentar un projecte per ser finançat a través de micromecenatge. Es tracta de poder dur a terme l'enregistrament en doble CD de l'òpera Alba Eterna del compositor i pianista Albert Guinovart amb llibret de Jordi Faura, en català, que l'orquestra va estrenar el desembre del 2009 al Teatre Fortuny de Reus en coproducció amb el Centre d'Arts Escèniques de Reus. L'enregistrament es vol fer amb el segell Klassic Cat i hi participarien, a més del compositor i l'orquestra, el seu director titular Tomàs Grau i els cantants solistes Begoña Alberdi, Claudia Schneider, Toni Comas i Marc Canturri.

Verkami és el primer portal català que dóna suport a projectes innovadors i creatius a través del 'crowdfunding' o micromecenatge, una nova manera de finançar idees i creadors independents alternativa a les subvencions o a la publicitat on els particulars que ho decideixin poden finançar un projecte a partir de quantitats reduïdes.

Les aportacions tenen recompenses que poden ser majors o menors en funció de la quantitat donada. Així, en el cas de l'enregistrament d'Alba Eterna es podrà descarregar el disc en format digital mesos abans que surti a la venda amb l'aportació mínima de 10€ fins a gaudir d'un concert privat amb estrena inclosa dedicada donant 3000€.

Els diners que es recullin a Verkami aniran únicament destinats a pagar els músics de l'orquestra, el tècnic de so i l'estudi de gravació, ja que l'equip artístic (format pel compositor, el director i els cantants solistes) realitzaran l'enregistrament de manera altruista, i la fabricació del CD ja compta amb una subvenció.

Només els queden 20 dies per aconseguir tot el finançament que puja a 12.500€. Trobareu tota la informació del projecte aquí.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!