Música contemporània catalana a El Caire

La Porta Clàssica 24-04-2011

-La música contemporània catalana és la convidada d'honor de la primera edició dels Cairo Contemporary Music Days que se celebraran del 28 d'abril al 3 de maig a l'American University de El Caire, a la Plaça Tahrir. El conjunt instrumental Bcn216 és el grup convidat en representació de la música contemporània catalana, que gràcies al suport de l'Institut Ramon Llull, un dels promotors del festival, oferirà 3 concerts els dies 1, 2 i 3 de maig. El primer d'ells estarà dirigit per José María Sánchez-Verdú, compositor/director resident dels Cairo Contemporary Music Days i comptarà amb un repertori català dels compositors Agustí Charles, Benet Casablancas, Oliver Rappoport i Luis Codera i del mallorquí Mateu Malondra. Sánchez-Verdú també dirigirà els concerts dels dies 2 i 3 en què s'interpretarà la seva òpera Gramma en cooperació amb la Nueue Vocalsolisten Stuttgart.

També destaca el recital de guitarra d'Àlex Garrobé, encarregat del concert inaugural del dijous 28 d'abril. A banda dels concerts, durant els Cairo Contemporary Music Days també es faran taules rodones i master classes en les que participaran Benet Casablancas amb una master class de composició (divendres 29 d'abril); Àlex Garrobé amb una master class de guitarra (dissabte 30 d'abril);  i Mateu Malondra amb una altra master class de composició (diumenge 1 de maig).

Els Contemporary Music Days 2011, dedicats als màrtirs de la revolució del 25 de gener, neixen per continuar amb l'esperit de cooperació de l'Alexandrina Contemporary Music Biennalle del 2009 amb l'objectiu d'ajudar a la difusió internacional de la música contemporània egípcia i els seus artistes alhora que volen ser un vincle d'unió entre el món àrab i el món mediterrani.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!