Neix l'Associació Joan Manén

La Porta Clàssica 15-01-2011

-Acaba de néixer l'Associació Joan Manén amb la intenció de difondre l'obra d'aquest compositor, violinista i escriptor i un dels músics catalans més importants del segle XX.

Tot el llegat que ha deixat Joan Manén (1883-1971) és extraordinàriament ric i abundant. Com a compositor va escriure més de 150 obres entre òperes, concerts, ballets, obres simfòniques, música de cambra, obres per a violí i piano, sardanes i un llarg etcètera. També va destacar com a violinista i director d'orquestra. Va ser considerat el violinista espanyol més important després de Sarasate realitzant quasi 5000 concerts per tota Europa i Amèrica i actuant amb músics com Granados, Saint-Saëns, Richard Strauss, Dvorak o Bruch. Va escriure 6 llibres, entre ells les seves memòries, i realitzà nombrosos articles per diverses revistes i diaris com La Vanguardia o la Revista Musical Catalana.

Durant el 2011 l'Associació té previstos diversos concerts per donar a conèixer la seva obra. El Concert-Presentació serà el proper dia 10 de febrer a les 19:30 a l'Ateneu Barcelonès i hi participaran els intèrprets Bernat Castillejo (flauta), Marta Mathéu (soprano), Josep-Ramon Olivé (baríton), Kalina Macuta (violí) i Daniel Blanch (piano). L'acte serà presentat per Carles Feliu Vives i les conferències aniran a càrrec de Jaime del Blanco i Samuel Castellanos. L'entrada és lliure.

 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!