Neix un nou festival musical al Pirineu

La Porta Clàssica 17-07-2011

-El I Festival de Música Antiga dels Pirineus neix fruit de la unió d'esforços entre deu localitats del Pirineu català amb la voluntat de crear una programació d'alta qualitat i de referència. Aquest festival pretén vincular la música antiga al ric patrimoni arquitectònic de la zona, posant especial èmfasi en l'art i arquitectura del període romànic.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus es posiciona també com una plataforma per a la promoció internacional dels ensembles de Catalunya, i com una eina de recuperació i projecció del patrimoni musical de casa nostra. És per això, que en aquesta primera edició, trobem formacions de renom com l'Orquesta Barroca de Sevilla, los Mvsicos de Sv Alteza, el Cor Lieder Càmera o la Capella de Ministrers, però també grups formats més recentment com Vespres d'Arnadí i La Xantria, l'ensemble Forma Antiqva o l'ensemble Nuevo Sarao, que s'estrena en aquesta primera edició del FeMAP.

No hi serà la Reial Companyia Òpera de Cambra que constava inicialment a la programació però que s'ha vist obligada a cancel·lar la seva participació per problemes de salut del seu director, Juan Bautista Otero. Els concerts que la RCOC tenia previstos pels dies 22, 23 i 24 de juliol a La Seu d'Urgell, Escalarre i la Vall Fosca respectivament han estat anul·lats.

De les produccions que es podran sentir en aquests deu municipis pirinencs entre els mesos de juliol i setembre, cal destacar-ne especialment una: el concert El Sarao de la Chacona, un encàrrec del Festival que és el resultat del projecte de recerca musicològica desenvolupat per la Universitat de Lleida sobre l'obra de Joan Araniés, compositor clau per a la història de la música catalana i mestre de Capella de la Seu d'Urgell al segle XVII. Es podrà sentir en el concert de cloenda a La Seu d'Urgell el 9 de setembre.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!