Nous instruments

La Porta Clàssica 16-04-2011

Museu de la Música de Barcelona, fins el 19 de desembre de 2011

-Fins al 19 de desembre es pot visitar al Museu de la Música l'exposició  Escultures sonores. Els instruments Baschet. Formada per 30 instruments únics, constitueixen l'aportació més innovadora del segle XX en el camp de l'acústica musical.

Amb l'emergent inici de la música electrònica als anys 50, els germans francesos Bernard i François Baschet van desenvolupar un seguit d'instruments amb un denominador comú: la recerca del paral·lelisme entre forma escultòrica i sonoritat musical.

Aquesta nova família instrumental està formada bàsicament per idiòfons, és a dir, instruments que sonen per vibració del seu propi cos. La seva primera creació va ser una guitarra inflable (la caixa de ressonància és un coixí inflable per fer-la més lleugera) i la més famosa és el Cristall, un instrument que es podria incloure en les orquestres simfòniques i filharmòniques actuals. Per tocar-lo, el músic es mulla els dits en un recipient amb aigua situat al teclat i fa lliscar les puntes dels dits per sobre d'unes varetes de vidre en posició horitzontal.

L'herència del seu treball inclou també el disseny escultòric, les intervencions en l'arquitectura pública a ciutats d'arreu, una nova didàctica musical infantil i una acció social tant per a persones discapacitades com per a persones en risc d'exclusió.

L'exposició comptarà amb música en viu amb els mateixos instruments els dies 8,15, 22 i 29 d'abril, 24 de setembre i 18 de desembre.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!